Kobieta w potrzebie, PILNE !!
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Kobieta w potrzebie, PILNE !!
Dziewczyna z Jozefowa poszukuje PILNIE korepetytora ze statystyki
Egzamin ma 12-13 wrzesnia.
Jak cos, to prosze dac znac na GG - nr w profilu
dzieki!
Egzamin ma 12-13 wrzesnia.
Jak cos, to prosze dac znac na GG - nr w profilu
dzieki!
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
tu rzekoma dama w opresji
no więc termin się nieco zmienił - chyba przesunęli mi tą poprawkę na 20....więc jeśli chodzi o terminy to albo jakoś w tym tygodniu(środa,czwartek,piątek) albo koło 17,18.09.....z góry uprzedzam że mój poziom matematyczno statystyczny statystycznie rzecz biorąc jest żałosny...a zagadnienia to:
średnie,regresja liniowa i MNK, zmienne skokowe i ciągłe ich różne modele i przede wszystkim zadania ( Excel) z tego plus jeszcze prawo 3 sigm. To takie podstawy jak ktoś jest w tym oblatany. Z góry dzięki za odzew

średnie,regresja liniowa i MNK, zmienne skokowe i ciągłe ich różne modele i przede wszystkim zadania ( Excel) z tego plus jeszcze prawo 3 sigm. To takie podstawy jak ktoś jest w tym oblatany. Z góry dzięki za odzew
ze statystyka mam tyle wspolnego ze statystycznie na imprezie wypijam 9 kró(L)i
a tu mam zadanie dla Ciebie
Statystycznie co 3 osona na tym forum miala statystyke , czego umiało ją 47%, 48% sciagalo, 5% liczy ze w najblizszej sesji zaliczy, z grupy osob tych co umialy 11% naprawde lubilo statystyke 18% nauczylo sie jej , 71 % wykorzystalo zasade 3Z zakuc zdac zapomniec , z tych osob ktore lubily naprawde i tych ktorzy sie nauczyli ok 14% dysponuje wolnym czasem.
Oblicz prawdopodobienstwo ze ktos Ci pomoze![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
a tu mam zadanie dla Ciebie
Statystycznie co 3 osona na tym forum miala statystyke , czego umiało ją 47%, 48% sciagalo, 5% liczy ze w najblizszej sesji zaliczy, z grupy osob tych co umialy 11% naprawde lubilo statystyke 18% nauczylo sie jej , 71 % wykorzystalo zasade 3Z zakuc zdac zapomniec , z tych osob ktore lubily naprawde i tych ktorzy sie nauczyli ok 14% dysponuje wolnym czasem.
Oblicz prawdopodobienstwo ze ktos Ci pomoze
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Na forum jest 178 zarejestrowanych użytkowników (stan na 06.09.2007). Po odjęciu inicjatorki wątku zostaje 177. Po podstawieniu do Tertusowego zadania otrzymujemy 1.126 osoby gotowej pomóc.
Znaczy 1.126 to wartość oczekiwana zmiennej losowej.
Parwdopodobieństwo że zmienna przyjmie wartość 1 lub więcej wynosi 0.677
Statystyki jako takiej nie miałem. Przypuszczam, że to czego tam uczą ma sporo wspólnego z tym co miałem pod nazwą "metody probabilistyczne". Nawet lubiłem i umiałem. Ale to było ok 10 lat temu i już wywietrzało
Znaczy 1.126 to wartość oczekiwana zmiennej losowej.
Parwdopodobieństwo że zmienna przyjmie wartość 1 lub więcej wynosi 0.677
Statystyki jako takiej nie miałem. Przypuszczam, że to czego tam uczą ma sporo wspólnego z tym co miałem pod nazwą "metody probabilistyczne". Nawet lubiłem i umiałem. Ale to było ok 10 lat temu i już wywietrzało

Last edited by BartekJ on 06 Sep 2007 22:11, edited 1 time in total.
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
znam kilka osób , które jeśli potzreba wytłumaczą jak ponaciągać statystykę żeby było dobrze
:D:D

Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/