Otwocka Koalicja Rowerowa

Wszystko co dotyczy miasta, a nie chcesz by bylo w grupach sasiednich.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel

strz.
HRSZT

Post by strz. »

matildae wrote: A poza tym mam przyjemnośc nieoficjalnie poinformować, że nasz przejazd planowany tegoż dnia, czyli 22 września o godz. 16 zyskał akceptację Prezydenta (...)
środek tygodnia... :shock: czwartek... :sciana: 16.00... :placze:
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
goksa
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by goksa »

Tym razem na temat, tyko od dupy strony. Tak z ciekawości pytam... co Wy będziecie robić, jak te ścieżki rowerowe napradę powstaną? Przestaniecie blokować ronda? Przestaniec byc Masą, czy Masa zmieni formę?
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

goksa wrote:...co Wy będziecie robić....
Cóż za separatystyczna wypowiedź. Koleżanka najwyraźniej odcina sie od naszej rowerowej społeczności.
Proponuje skasowanie konta szanownej Goks-y i 10 batów na goły tyłek ;)
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
strz.
HRSZT

Post by strz. »

ty to jednak perwers jestes ;]
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
goksa
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by goksa »

nie odcina się koleżanka, tylko za mało robię, a tak właściwie to ja nic nie robię, to mówię Wy...
Przestraszyłam się tych batów... a może by i fajnie było...
Zastonówmy sie, hm...
hajstra

Post by hajstra »

Jak już wszystkie drogi rowerowe w Otwocku powstaną, to trzeba będzie zacząć starania o remont tych, które powstały 10 lat wcześniej i wpisanie do rejestru zabytków tych, które powstały jako pierwsze. Będzie kupa roboty. :lol:
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by klepek »

o 16 z tym przejazdem w czwartek to lekka przesada. Normalni ludzie dopiero wychodzą z pracy. Może chociaż o 17 dało by się to zrobić?
Ronar
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony

Post by Ronar »

Co fakt to fakt 16 to wczesna godzinka, ale nasza władza pracuje pewnie tylko do tej godziny, a potem mają wszystkich głęboko w ..... . A tak pozatym to się zbliżają wybory i pewnie liczą na nasze głosy. Jestem BARDZO ciekawy postawy WŁADZY wobec natrętnych kierowców (np. takich wstrętnych pań z terenówek ;-)) Ciekawe co Pan Prezydent by zrobił w tym wypadku jak by mu ktoś po rowerku przejechał???
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Ronar wrote:Co fakt to fakt 16 to wczesna godzinka, ale nasza władza pracuje pewnie tylko do tej godziny, a potem mają wszystkich głęboko w ..... . A tak pozatym to się zbliżają wybory i pewnie liczą na nasze głosy. Jestem BARDZO ciekawy postawy WŁADZY wobec natrętnych kierowców (np. takich wstrętnych pań z terenówek ;-)) Ciekawe co Pan Prezydent by zrobił w tym wypadku jak by mu ktoś po rowerku przejechał???
Kur..de Ludzie sorry... ja generalnie staram się zachować neutralność w swojej sytuacji, i udaje mi się to dzięki osobistemu zaangażowaniu w tę sprawę, ale juz niektórych komentarzy nie mogę puścić mimo uszu. Z takim nastawieniem jak powyższe, reprezentowanym przez kogoś, kto jak przypuszczam, nie zjadł jeszcze zębów na walce z naszą polską rzeczywistością - wybacz Ronar, daleko nie zajedziemy. Nie wiem, czy do wszystkich dotarła idea Kolalicji, to ma być inicjatywa na rzecz walki o poprawę warunków komunikacji rowerowej w mieście, a nie na rzecz walki z WŁADZĄ . Ronar - kogo rozumiesz przez Tą władzę? Władze Miasta to Prezydent i Rada Miasta. Dla ścisłości - z tego co mi wiadomo, Rada pracuje w Komisjach przeważnie po 16, a prezydent i wiceprezydenci pracują w czasie nienormowanym, również poza godzinami pracy Urzędu. Do 16 pracuje Urzad Miasta i wszystkie inne instytucje, które zapraszamy na zebranie. Tego nie zmienimy i albo przyjmujemy to jak jest - Centrum Edukacji Ekologicznej spotyka się w godzinach pracy Urzędu i korzystamy z tej możliwości spotkania sie w takim, dość szerokim i znaczącym dla sprawy gronie, albo robimy syf wokół tego juz na wstępie zniechęcając wszystkich do jakiejkolwiek współpracy. Wybory i nasze głosy to jest coś, co akurat my możemy starać sie wykorzystać, ale w Twojej wypowiedzi Ronar zabrzmiało to tak, jakby to Radni wyszli z inicjatywą spotkania, co nie jest prawdą i nie odbierajmy Koalicji tej zasługi. A co Pan Prezydent by powiedział, nie wiem, ale mam nadzieję, że na tym przejeździe i na żadniej następnej Masie już nic takiego się nie zdarzy. A z tym jadem to się może powstrzymajmy dopóki sie nie okaże, że naprawdę próba zrobienia czegoś w interesującej nas sprawie w ramach Koalicji zawiedzie, bo na razie to jako Koalicja jeszcze nic nie zrobiliśmy, jesteśmy na starcie. Pozdrawiam Ronar, i nie mieszaj pojęć.
"Te oveczky ne bekają."
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Sorki, że sie nie doklejam do tamtego posta, ale chciałam, żeby było na wierzchu ;) Oto mam przyjemność przedstawic treść zaproszenia, podpisanego przez Przydenta Andrzeja Szaciłło, skierowanego, zgodnie z lista kilka pięter wyżej zamieszczoną, oczywiscie również do OGR i sympatyków :):

"Uprzejmie informuję, że dnia 22 września b.r., obchodzonego jako Europejski Dzień Bez Samochodu, o godz. 14 00 w Auli Urzędu Miasta Otwocka (bud. „A”, I piętro) odbędzie się zebranie Otwockiego Centrum Edukacji Ekologicznej. Zebranie będzie poświęcone problematyce komunikacji i rekreacji rowerowej na terenie Otwocka oraz dyskusji na temat możliwości stworzenia systemu dróg i szlaków rowerowych na obszarze Miasta. Do udziału w dyskusji zapraszam przedstawicieli instytucji i jednostek zajmujących się zadaniami z zakresu zagospodarowania przestrzennego miasta, sprawami komunikacji i infrastruktury drogowej, a także sprawami bezpieczeństwa oraz turystyki i ochrony przyrody, z prośbą o przygotowanie posiadanych przez Państwa informacji dotyczących możliwości planowania, projektowania i wykonania dróg rowerowych na terenie Otwocka, a także możliwości pozyskania środków finansowych na realizację tych celów .
Ponieważ temat zebrania dotyczy coraz liczniejszej grupy mieszkańców miasta, w tym w dużym stopniu młodzieży, korzystającej z roweru zarówno praktycznie jak i rekreacyjnie, serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych do podzielenia się uwagami i pomysłami w powyższym zakresie. Zwracam się z prośbą do nauczycieli i opiekunów o przekazanie tej informacji młodzieży i zachęcam jej przedstawicieli do udziału w zebraniu.
Jednocześnie mam przyjemność poinformować, że Koalicja Rowerowa Otwock , która zwróciła się o poruszenie problematyki dróg rowerowych na zebraniu OCEE, zaprasza wszystkich do uczczenia Dnia Bez Samochodu i zwrócenia uwagi na problem bezpieczeństwa rowerzystów na drogach poprzez wspólny przejazd rowerzystów ulicami Otwocka, który odbędzie się bezpośrednio po zebraniu OCEE, o godzinie 16.00 z miejscem startu przy Urzędzie Miasta Otwocka, W związku z powyższym wszystkich uczestników Zebrania zachęcam do przybycia na „dwóch kółkach” i udziału we wspólnym przejeździe."
"Te oveczky ne bekają."
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

A wiadomo czy prezydent bedzie na dwóch kołach ?
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

na trzech, rikszą go powiozą ;)
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Moi drodzy, ponieważ 22 września nadchodzi wilelkimi krokami, pozwolę sobie ponowić swój apel, zapodany już wcześniej w innym wątku, o pomoc przy organizacji rowerowego zebrania OCEE, połączonego z przejazdem przez miasto. Przypomnę, że chodziło o osobę, albo lepiej 2 osoby, które niekoniecznie chcą uczestniczyć w samym zebraniu o 14.00, ale podejmą się popilnowania rowerów na terenie Urzędu przez czas jego trwania, czyli 2 godziny. To jest naprawdę ważna sprawa, byłoby dobrze, gdyby ktoś się w ten sposob przyczynił do przyszłych suksesów Kolalicji .;)
"Te oveczky ne bekają."
popeye
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by popeye »

ja pomogę ,ale niestety nie obiecuję że od 14.00 bo jadę z małym do CZD. Jak tylko wrócę wskakuję na rower i pędzę do Urzędu.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

O! Proszę brać przykład z obywatelskiej postawy kolegi Popeya (dzięki Popeye :) ), tylko żeby mi ktoś był na tą 14-stą, a nawet na za dziesięć ;)
"Te oveczky ne bekają."
popeye

Post by popeye »

oczywiści jak zdążę na 14.00 to też pokoczuję
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

No, Miśki Kolorowe, żarty się kończą! Nie róbcie sobie jaj, czy naprawdę nie można liczyć na nikogo oprócz Popeye'a? Wydawało mi się, że to chyba dość istotna sprawa dla nas wszystkich - to spotkanie, nadal oczekuję pomocy w tej niezbyt skomplikowanej części organizacyjnej !!!
"Te oveczky ne bekają."
BigBlack
Leniwiec Albinos

Post by BigBlack »

IMHO to cale spotkanie jest zbyt wczesnie. Mnie nie bedzie z prostego powodu - praca :| i za ochrone tez nie robie bo - praca :|
BigBlack aka MuRzYN
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

murzyn, urzednicy tez pracuja i wyobraz sobie, ze wlasnie wtedy przyjmuja interesantow. to my do nich mamy sprawe, a nie oni do nas, wiec my sie dostosowujemy.
ludzie, czy wam sie cos nie pomylilo????

koniec tego tematu. ;)
W.sobocinski

Post by W.sobocinski »

Chyba czas przypomniec o naszym istnieniu. Choć wiem, że UM o nas nie zapomniał i planuje powołanie zespołu zadaniowego przy prezydencie - o co postulowalismy w czasie ostatniego posiedzenia OCEE. Pomóżmy prezydentowi i zaproponujmy kto (z nazwiska lub pełnionej funkcji) powinien wejśc w skład takiego zespołu. Dawajcie propozycje, potem przedstawiciele organizacji tworzących KRO przeleją pomysły na papier i złożymy to w UM. tylko szybciorem, żeby pod koniec przyszłegotygodnia można było juz listę zamknąć.

Czołgiem, nie rowerem
Post Reply