BoB wrote:jeśli jest to miejsce dla rowerowca to zaklepuję je. wyślij mi proszę na priva nr tel do Ciebie to przekażę go koledze i się dalej dogadacie, ok?
jedziemy we 4, Rycho, Yorek, kolega Boba i ja
ps.jak nie będę startował to pozwiedzam trójmiasto
Jest już oficjalny komunikat organizatorów w sprawie Harpagana!
przesunięciu ulega start trasy pieszej na sobotę godz 0.30, rowery startują o 6.30 http://www.harpagan.pl/rajd/
jest też wielce prawdopodobne że na sobotę może być wyznaczona data oficjalnych uroczystości pogrzebowych w związku z tym otwarta dla każdego z nas pozostaje decyzja czy z uwagi na specyficzna sytuację wziąć udział w tych zawodach czy też nie.
osobiście rozważam decyzję o rezygnacji,o powodach nie chce dyskutować
a co Wy o tym myślicie?i ku jakiej decyzji się skłaniacie?
Poniewaz serwer harpagana moze byc zapchany pozwole wkleic sobie oswiadczenie organizatora. tak czy siak, wybor nalezy do kazdego z nas indywidualnie a jest to wybor iscie Kierkegardowski. szczegolnie biorac pod biorac pod uwage, ze jestesmy teamem -mam na mysli transport, wspolna jazde. jednak prosilbym o probe okreslenia swoich decyzji mimo, iz sam jeszce jej nie podjalem. mozna sie okreslic oficjalnie, pm lub jeszcze inaczej a takze smsem do mnie 501103075 lub GG 789042.
13.04.2010 02:30 Komunikat organizatorów
Drodzy Uczestnicy Rajdu,
Sobotnia tragedia, bezprecedensowa w historii Polski postawiła nas w trudnej i wyjątkowej sytuacji organizacyjnej. Jako Kierownictwo Rajdu biorąc pod uwagę wszelkie możliwości rozwoju sytuacji w Państwie jak i rozwiązania organizacyjne jesteśmy świadomi, iż tak naprawdę nie ma idealnego consensusu dla nas biorących udział w wydarzeniu o nazwie Harpagan.
Po przeanalizowaniu konsekwencji naszych decyzji postanowiliśmy zorganizować kolejną edycję Harpagana w zaplanowany weekend ze zmianami godzinowymi.
Start trasy pieszej i mieszanej odbędzie się w sobotę o godzinie 0:30. Rozpoczęcie Rajdu pozbawione będzie uroczystego charakteru, a przed samym startem uczcimy pamięć ofiar katastrofy minutą ciszy. Trasa rowerowa ruszy o godzinie 6:30.
Skromne zakończenie planujemy na niedzielę na godzinę 8:00.
Naszym decyzjom przyświeca m.in. idea, iż chcemy wspólnie, będąc razem upamiętnić osoby tragicznie zmarłe w sposób nam najbliższy. Jako organizatorzy organizując Rajd dla Was, jako uczestnicy zaś zmagając się jak co kolejną edycję z trudami pokonywania własnych słabości.
Jesteśmy świadomi, iż w przypadku decyzji o organizacji uroczystości pogrzebowych w sobotni dzień, wielu z Was postanowi lub też już postanowiło, że nie stawi się na starcie Rajdu. W takiej sytuacji zwracamy się z prośbą o przesłanie stosownej informacji o Waszej decyzji na adres email biuro@harpagan.pl, do środy do godziny 21:00. Bardzo ułatwi nam to organizację Rajdu i przyśpieszy zwrot opłaty startowej.
Odpowiednio do tych postanowień zmieniamy Komunikat startowy wraz z aktualizacją programu Rajdu.
Mamy nadzieję iż nasze decyzje spotkają się z Waszym zrozumieniem.
po rozmowie ze sport dajrektorem i Agnieszka ustalilim: Startujemy - wyjazd w piatek okolo 14-15ej z falenicy. po drodze w wawie musze ubezpieczyc auto. pobieramy BoBa. dojazd na nocleg okolo 22ej?spokojny przepak i spac. Start w sobote o 6:30: czy autem czy rowerami na start sie zobaczy. Koniec zawodow o 18:30. Poniewaz sa to zawody krotkie, pakujemy sie i wracamy do Warszawy by byc tu w niedziele. Oczywiscie kto chce moze zostac i zorganizowac transport z Teamem Mondeo lub samodzielnie (PKP itd). Poki co jedziemy tam: BoB, hak, vigil, pokrzewka (?), z powrotem: hak, vigil. oczekuje dalszych propozycji.
PS. Agnieszka i Marysia nie jada, zapomnialem dodac
chciałabym spacer nad morzem bardzo bardzo więc jestem za powrotem w niedzielę, rozważam tylko czy jechać towarzysko czy turystycznie jak Leo rezygnuje, bo lepiej zgubić się z kimś niż samemu
W związku z opublikowaniem najnowszych informacji o planowanych uroczystościach żałobnych i pogrzebowych podjęliśmy decyzję o przełożeniu Harpagana 39 na 7-9 maja 2010.
Szczegółowa informacja na ten temat zostanie podana w nieco późniejszym terminie.
Decyzja ta jest ostateczna i nieodwołalna. Przepraszamy za niedogodności spowodowane naszym poprzednim komunikatem.
troche OT sie porobilo co? co wy w onecie siedzicie czy jak?zamiast szlifowac forme by starcow objechac ?nie kumam tych commentow i osobistych utyskiwan, wybaczcie. Prawo orga do odwolania. mozna go wyklac za to i nigdy na Harpa juz nie jechac za to. Gdyby byl teraz to bysmy pojechali. 7-8 maja - kto bedzie chcial i mogl - pojedzie.I nie jest to 3 dniowa majowka leo! Po co inne commenty? ja 9 maja wieczorem mam 16h pracy ale sie wybiore na Harpa (o ile zbiore kilka osob). Pozostaje kwestia odzyskania 100pln zaliczki za noclegi lub zrzutka dla haka po 10pln. Tyle spraw konkretnych a reszta...
wkurzylo mnie to ze org raz se pisze tak, wiec ustawiam wsio pod ta chwile, a 10h pozniej zmienia zdanie... no dajta spokoj. widac presja spoleczna zadzialala.
prawdopodobnie otrzymaliście taki email ale na wszelki wypadek wklejam
W związku tym, wszystkie osoby, którym nowy termin z jakiegokolwiek powodu nie odpowiada, i które prześlą rezygnację z udziału na adres biuro@harpagan.pl do wtorku (20.04) do godziny 21:00 otrzymają zwrot opłaty startowej w pełnej wysokości.
Osoby rezygnujące po tym terminie, mogą otrzymać zwrot opłaty startowej wg zasad opisanych w Komunikacie Startowym.
Zapisy z niższym wpisowym zostają przedłużone do dnia 30.04. W związku z tym osobom, które wpłaciły już podwyższoną opłatę startową, a nie zrezygnują z udziału do 20.04 do godz. 21:00, zostanie zwrócona różnica.