Harpagan 39

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

różowy łokieć
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by różowy łokieć »

BoB wrote:jeśli jest to miejsce dla rowerowca to zaklepuję je. wyślij mi proszę na priva nr tel do Ciebie to przekażę go koledze i się dalej dogadacie, ok?
jedziemy we 4, Rycho, Yorek, kolega Boba i ja
ps.jak nie będę startował to pozwiedzam trójmiasto
personal best: 304 km
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

Jest już oficjalny komunikat organizatorów w sprawie Harpagana!
przesunięciu ulega start trasy pieszej na sobotę godz 0.30, rowery startują o 6.30
http://www.harpagan.pl/rajd/
jest też wielce prawdopodobne że na sobotę może być wyznaczona data oficjalnych uroczystości pogrzebowych w związku z tym otwarta dla każdego z nas pozostaje decyzja czy z uwagi na specyficzna sytuację wziąć udział w tych zawodach czy też nie.
osobiście rozważam decyzję o rezygnacji,o powodach nie chce dyskutować
a co Wy o tym myślicie?i ku jakiej decyzji się skłaniacie?
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

Poniewaz serwer harpagana moze byc zapchany pozwole wkleic sobie oswiadczenie organizatora. tak czy siak, wybor nalezy do kazdego z nas indywidualnie a jest to wybor iscie Kierkegardowski. szczegolnie biorac pod biorac pod uwage, ze jestesmy teamem -mam na mysli transport, wspolna jazde. jednak prosilbym o probe okreslenia swoich decyzji mimo, iz sam jeszce jej nie podjalem. mozna sie okreslic oficjalnie, pm lub jeszcze inaczej a takze smsem do mnie 501103075 lub GG 789042.
13.04.2010 02:30 Komunikat organizatorów

Drodzy Uczestnicy Rajdu,

Sobotnia tragedia, bezprecedensowa w historii Polski postawiła nas w trudnej i wyjątkowej sytuacji organizacyjnej. Jako Kierownictwo Rajdu biorąc pod uwagę wszelkie możliwości rozwoju sytuacji w Państwie jak i rozwiązania organizacyjne jesteśmy świadomi, iż tak naprawdę nie ma idealnego consensusu dla nas biorących udział w wydarzeniu o nazwie Harpagan.

Po przeanalizowaniu konsekwencji naszych decyzji postanowiliśmy zorganizować kolejną edycję Harpagana w zaplanowany weekend ze zmianami godzinowymi.

Start trasy pieszej i mieszanej odbędzie się w sobotę o godzinie 0:30. Rozpoczęcie Rajdu pozbawione będzie uroczystego charakteru, a przed samym startem uczcimy pamięć ofiar katastrofy minutą ciszy. Trasa rowerowa ruszy o godzinie 6:30.

Skromne zakończenie planujemy na niedzielę na godzinę 8:00.

Naszym decyzjom przyświeca m.in. idea, iż chcemy wspólnie, będąc razem upamiętnić osoby tragicznie zmarłe w sposób nam najbliższy. Jako organizatorzy organizując Rajd dla Was, jako uczestnicy zaś zmagając się jak co kolejną edycję z trudami pokonywania własnych słabości.

Jesteśmy świadomi, iż w przypadku decyzji o organizacji uroczystości pogrzebowych w sobotni dzień, wielu z Was postanowi lub też już postanowiło, że nie stawi się na starcie Rajdu. W takiej sytuacji zwracamy się z prośbą o przesłanie stosownej informacji o Waszej decyzji na adres email biuro@harpagan.pl, do środy do godziny 21:00. Bardzo ułatwi nam to organizację Rajdu i przyśpieszy zwrot opłaty startowej.

Odpowiednio do tych postanowień zmieniamy Komunikat startowy wraz z aktualizacją programu Rajdu.

Mamy nadzieję iż nasze decyzje spotkają się z Waszym zrozumieniem.

W imieniu zespołu organizacyjnego

Kierownik Rajdu

Karol Kalsztein
rycho
Sojowy
Sojowy

Post by rycho »

ja oczywiscie jade, i z tego co mi wiadomo, mlody oraz yorek rowniez nie rezygnuja. takze wyglada na to, ze team mondeo stawi sie na starcie. ;)
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

termin nie został zmieniony wiec mogę jechać, Leo rozważa rezygnację, poczekam na jego ostateczną decyzję.
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
behe

Post by behe »

ja juz na was czekam na miejscu ;)
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

ja zaraz dojeżdżam więc sprawdzę czy behem jest tam faktycznie ;-)

różowy łokieć, mój kolega który jedzie z Tobą jest cały czas na tak.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
vigil

Post by vigil »

po rozmowie ze sport dajrektorem i Agnieszka ustalilim: Startujemy - wyjazd w piatek okolo 14-15ej z falenicy. po drodze w wawie musze ubezpieczyc auto. pobieramy BoBa. dojazd na nocleg okolo 22ej?spokojny przepak i spac. Start w sobote o 6:30: czy autem czy rowerami na start sie zobaczy. Koniec zawodow o 18:30. Poniewaz sa to zawody krotkie, pakujemy sie i wracamy do Warszawy by byc tu w niedziele. Oczywiscie kto chce moze zostac i zorganizowac transport z Teamem Mondeo lub samodzielnie (PKP itd). Poki co jedziemy tam: BoB, hak, vigil, pokrzewka (?), z powrotem: hak, vigil. oczekuje dalszych propozycji.
PS. Agnieszka i Marysia nie jada, zapomnialem dodac :oops:
behe

Post by behe »

ja bym sie zabral back, ale jakos tak lyso wracac w sobote bez wlasciwego zakonczenia na kwaterze.
pokrzewka

Post by pokrzewka »

chciałabym spacer nad morzem bardzo bardzo więc jestem za powrotem w niedzielę, rozważam tylko czy jechać towarzysko czy turystycznie jak Leo rezygnuje, bo lepiej zgubić się z kimś niż samemu :wink:
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

no to możemy sobie wokół komina pojeździć :/
13.04.2010 15:45 Harpagan-39 zostaje przełożony

Drodzy uczestnicy,

W związku z opublikowaniem najnowszych informacji o planowanych uroczystościach żałobnych i pogrzebowych podjęliśmy decyzję o przełożeniu Harpagana 39 na 7-9 maja 2010.

Szczegółowa informacja na ten temat zostanie podana w nieco późniejszym terminie.

Decyzja ta jest ostateczna i nieodwołalna. Przepraszamy za niedogodności spowodowane naszym poprzednim komunikatem.
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
BartekJ
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum

Post by BartekJ »

edit: Yorek był ciut szybszy
A rowery jak cielęta leżą nad brzegami rzek
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

i co teraz?kto ewentualnie wziąłby udział?pytam bo
ja musiałbym wybrać między majówką a Harpem :?
soldier of love

Image
pokrzewka

Post by pokrzewka »

wokół komina to ja nie chcę .... ze względu na morze przełożyłam początek mojej pracy :cry:

w maju nie pojadę, pracuję, mam studia i chciałam zorganizować w sobotę przyjęcie ogniskowe sosnowo-urodzinowe z tortem..... jak Karnaś krem ukręci :wink:
vigil

Post by vigil »

troche OT sie porobilo co? co wy w onecie siedzicie czy jak?zamiast szlifowac forme by starcow objechac :lol: ?nie kumam tych commentow i osobistych utyskiwan, wybaczcie. Prawo orga do odwolania. mozna go wyklac za to i nigdy na Harpa juz nie jechac za to. Gdyby byl teraz to bysmy pojechali. 7-8 maja - kto bedzie chcial i mogl - pojedzie.I nie jest to 3 dniowa majowka leo! Po co inne commenty? ja 9 maja wieczorem mam 16h pracy ale sie wybiore na Harpa (o ile zbiore kilka osob). Pozostaje kwestia odzyskania 100pln zaliczki za noclegi lub zrzutka dla haka po 10pln. Tyle spraw konkretnych a reszta... :wink:
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

wkurzylo mnie to ze org raz se pisze tak, wiec ustawiam wsio pod ta chwile, a 10h pozniej zmienia zdanie... no dajta spokoj. widac presja spoleczna zadzialala.
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

ja odpadam z Harpa 8maja!
stawiam na 3 dniową majówkę 1-3 :)
jeśli Hak nie odzyska swojej zaliczki deklaruję 10pln
soldier of love

Image
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

prawdopodobnie otrzymaliście taki email ale na wszelki wypadek wklejam
W związku tym, wszystkie osoby, którym nowy termin z jakiegokolwiek powodu nie odpowiada, i które prześlą rezygnację z udziału na adres biuro@harpagan.pl do wtorku (20.04) do godziny 21:00 otrzymają zwrot opłaty startowej w pełnej wysokości.

Osoby rezygnujące po tym terminie, mogą otrzymać zwrot opłaty startowej wg zasad opisanych w Komunikacie Startowym.

Zapisy z niższym wpisowym zostają przedłużone do dnia 30.04. W związku z tym osobom, które wpłaciły już podwyższoną opłatę startową, a nie zrezygnują z udziału do 20.04 do godz. 21:00, zostanie zwrócona różnica.
soldier of love

Image
BoB
Postojebca nałogowy
Postojebca nałogowy

Post by BoB »

Vigil, ja jadę z Tobą na Harpa.
... frajda przy targaniu gały i waleniu w przyciski jest nieporównywalnie większa niż przy mizianiu analoga pada ...
karnaś

Post by karnaś »

pokrzewka wrote: chciałam zorganizować w sobotę przyjęcie ogniskowe sosnowo-urodzinowe z tortem..... jak Karnaś krem ukręci :wink:
Się ukręci :wink:
Post Reply