zawody

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

yorek nie da rady, bo w gipsie siedzi, zaliczyl swierka... ;)))

ja moze z ciekawosci sie przejade, zobaczymy jak z czasem bedzie.

ps. mike, mozesz na wszystkie wiadomosci odpowiedziec w jednym poscie, prosciej, tylko kazdego trzeba z osobna cytowac. :)
Last edited by behem0th on 11 Apr 2005 20:58, edited 1 time in total.
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

Giant Mike wrote:
yorek wrote: Na pewno każdy, kto spedza wiecej czasu na rowerze niz na Forum sobie poradzi ;P

Michal
ostatnie 2 miesiące spędziłem z ręką w gipsie z tzw. wyciągiem, został mi jeszcze miesiąc więc nie jeżdżę ;)

behe: sam jesteś świerk, to była dorodna jodła
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Giant Mike

Post by Giant Mike »

yorek wrote:
Giant Mike wrote:
yorek wrote: Na pewno każdy, kto spedza wiecej czasu na rowerze niz na Forum sobie poradzi ;P

Michal
ostatnie 2 miesiące spędziłem z ręką w gipsie z tzw. wyciągiem, został mi jeszcze miesiąc więc nie jeżdżę ;)

behe: sam jesteś świerk, to była dorodna jodła
Tylko jodła ? Kolege na treningu samochód zgarnął - moze we wrześniu bedzie chodzil :)

Michal
Pantofel
Łoś, po prostu Łoś...

Post by Pantofel »

Yorek, licytuj się. napisz, że Cię ratrak przejechał ;)

Kolego Giant Mike!
Yorek zaliczył jodłę na wywczasach, kiedy sie snowboardował. To nie z cyklozy ta kontuzja. Nieładnie, zamiast współczuć Chłopakowi, kozaczysz.

Pozdrawiam!
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

przeczytalem arta z lini i... takie sobie wrazenia. dystans mozna by juz okreslic a nie pisac ze wyscig trwa okolo godziny... zobaczymy ;)

ps. a litwinienko w wywiadzie ma niewaskie teksty, ale ego chyba jeszcze wieksze od mojego huehue (jezeli to mozliwe ;)P
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

Litwinienko to w ogóle jest śmieszny kolo. Kiedyś się z nim umówiłem z rowerkiem, wchodzę, a on do mnie: poczekaj, tylko obiadek zjem. A zaraz potem zaczął walić dowcipy o przedwojennych Żydach. No cóż, ale rower zrobił ładnie.
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

Podsumowując (za linia.com.pl):

Już za dwa tygodnie rusza I Otwocka Liga MTB – „Wydmy Południowego Mazowsza”, w której zawodnicy rywalizować będą o puchar starosty otwockiego. Od kwietnia do października, na terenie Otwocka, Wiązowny i Celestynowa rozegranych zostanie siedem zawodów, które wyłonią zwycięzców całej ligi. Patronat nad imprezą objęła „Linia Otwocka”.
Organizatorem ligi jest Klub Sportowy Wiąz, działający przy Szkole Podstawowej i Publicznym Gimnazjum w Wiązownie, a stoi za nim – jako pomysłodawca i główny animator wydarzenia – nauczyciel wychowania fizycznego z tej placówki, otwocczanin Piotr Rębkowski. Otwocka Liga MTB składać się będzie z siedmiu wyścigów podzielonych na dwie edycje – wiosenną i jesienną. Pierwsza z nich obejmie trzy wyścigi XC (xross country) i jeden maraton MTB (mountain bike), druga dwa wyścigi XC i jeden maraton MTB.
Terminy zawodów:
23.04 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
21.05 – Otwock, Meran – XC
04.06 – Otwock, Szlakami Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – maraton MTB
18.06 – Celestynów, Lasek – XC
17.09 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
01.10 – Otwock, Meran – XC
15.10 – Wiązowna, „Piaszczysta Perć” – maraton MTB
Jako że zawody są skierowane także do młodzieży, na okres letni, wakacyjny, przewidziano przerwę. Ponieważ jednym z celów imprezy – obok promocji walorów Powiatu Otwockiego i Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – jest jak najszersza popularyzacja kolarstwa, organizatorzy wyznaczyli aż dziesięć kategorii wiekowych, a w sześciu najstarszych uwzględniony jest dodatkowo podział na kobiety i mężczyzn:
Krasnoludki – dzieci do lat 7
Skrzaty – dzieci 8-9 lat
Żaki – dzieci 9-10 lat
Orliki – dzieci 11-12 lat
GK i GM – młodzież gimnazjalna do 15 lat
K1 i M1 – młodzież szkół średnich do 19 lat
K2 i M2 – 20-29 lat
K3 i M3 – 30-39 lat
K4 i M4 – 40-49 lat
K5 i M5 – 50 lat i starsi
Zawodników obowiązują opłaty startowe, które wykorzystane będą na koszty organizacyjne, ale najmłodsi do kategorii G włącznie, są z nich zwolnieni. Za wyścig XC jest to 10 zł, a za maraton MTB 30 zł od osoby. Opłaty będą pobierane każdorazowo w przeddzień zawodów w godzinach 16-19 i w dniu zawodów od godziny 8 do 10. Po tym czasie wzrastają dwukrotnie, więc warto być punktualnym! Każdy zawodnik otrzymuje w ramach opłat numer startowy, możliwość nie ograniczonego korzystania z bufetów na trasie wyścigu i po nim, ubezpieczenie NW i pamiątkowy dyplom.
Za każdy start zawodnik otrzymuje 20 punktów, a ponadto punkty za miejsca zajęte w poszczególnych wyścigach. W każdej kategorii wiekowej nagradzanych będzie pierwszych pięciu zawodników: 1 miejsce – 100 pkt.; 2 miejsce – 90 pkt.; 3 miejsce – 80 pkt.; 4 miejsce – 70 pkt.; 5 miejsce – 65 pkt. Pozostałe miejsca będą punktowane odpowiednio co jeden punkt mniej. Zwycięzcami kategorii zostają oczywiście zawodnicy, którzy zgromadzą punktów najwięcej. Nagrodami głównymi całej Ligi będą Puchary Starosty Powiatu Otwockiego oraz nagrody rzeczowe.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

przepisales to? ;>
bo na stronie chyba jeszcze nie ma ;)
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

behem0th wrote:przepisales to? ;>
tak...
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

co oszukujesz, dopiero teraz zobaczylem ze to post skoczka.
Arek
Całkiem Kumaty
Całkiem Kumaty

Post by Arek »

Dziś w sklepie był Piotrek i przyniósł plakacik "donoszący" o zawodach w Wiązownie. W przyszłym tygodniu podrzuci ulotki. Kurcze, a może tak by się do Wiązowny wybrać?
Traska tam całkiem fajna. Pewnie zbyt długa nie jest, bo jak zwykle koło 2km może być ale za to bardzo urozmaicona i trzeba by się zdolnościami wykazać. Tym bardziej że Piotrek na pewno nie przepuści i parę kółeczek do zrobienia będzie... Hmm start i baza zawodów będzie na parkingu Karczmy Żywieckiej. Hehe super tam się browarki pije:D
yorek
Wrak czlowieka

Post by yorek »

a wybierasz sie do łomianek popatrzeć?
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Giant Mike

Post by Giant Mike »

yorek wrote:a wybierasz sie do łomianek popatrzeć?
Po co ?? :lol: :lol: :lol:

Michał
MR

Post by MR »

Giant Mike - tak mi się wydaje, że mam Cię na focie jak jesteś ze 150 mertów od zakończenia maratonu podczas zeszłorocznych Łomianek. Zresztą sam zobacz:
FOTKA. To Ty ?

Pozdr
MR
Guest

Post by Guest »

MR wrote:Giant Mike - tak mi się wydaje, że mam Cię na focie jak jesteś ze 150 mertów od zakończenia maratonu podczas zeszłorocznych Łomianek. Zresztą sam zobacz:
FOTKA. To Ty ?
To ja - ale 7 kilo grubszy :)
:shock: - wygladam jak kosmita. Byłem wtedy niemiłosiernie zmęczony, strasznie spaliłem sie na starcie i II runde (z 3) jechałem juz chyba tylko siłą woli.

Ale dzięki za fotke - kolejna do koleksji !

Pozdrawiam,

Michał
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

takie pytanie, kto sie wybiera do tej wiazowny? nie chce mi sie samemu, pozatym nie wiem czy dojade, bo zaatakowala mnie kluska.

znaczy wciagnelem ja nosem i chyba zapalenia gardla od tego dostalem. albo od wiatru, bo piknie dmuchalo na polnocy. w kazdym razie rozkladam sie. :)
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

behem0th wrote:takie pytanie, kto sie wybiera do tej wiazowny? nie chce mi sie samemu, pozatym nie wiem czy dojade, bo zaatakowala mnie kluska.

znaczy wciagnelem ja nosem i chyba zapalenia gardla od tego dostalem. albo od wiatru, bo piknie dmuchalo na polnocy. w kazdym razie rozkladam sie. :)
to tak jak ja,niestety :( mam nadzieję ze choroba sie nie rozwinie ale poniewaz wczoraj zrobiłem 30km a dziś planuje wypad do W-wy to nie wiem jak będzie w sobote,ale chętnie pojade,bądźmy w kontakcie
pozdro
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Giant Mike
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by Giant Mike »

leoheart wrote:
behem0th wrote:
to tak jak ja,niestety :( mam nadzieję ze choroba sie nie rozwinie ale poniewaz wczoraj zrobiłem 30km a dziś planuje wypad do W-wy to nie wiem jak będzie w sobote,ale chętnie pojade,bądźmy w kontakcie
pozdro
Przybywajcie przybywajcie. Zawsze to fajniej jak bedzie wiecej osob - szczegolnie, ze mnie nie bedzie :(

Michał
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by Domar »

Ja się postaram w maju przybyć jak mi się cały zapiernicz z tym idiotycznym wymysłem ministerstwa edukacji (czytaj nowa matura) skończy.
Edi
Moherator

Post by Edi »

Ja się może wybiorę do Wiązowny. Powtarzam może.
Muszę tylko do soboty wykombinować jakiś kask.
Post Reply