zawody
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
yorek nie da rady, bo w gipsie siedzi, zaliczyl swierka... ;)))
ja moze z ciekawosci sie przejade, zobaczymy jak z czasem bedzie.
ps. mike, mozesz na wszystkie wiadomosci odpowiedziec w jednym poscie, prosciej, tylko kazdego trzeba z osobna cytowac. :)
ja moze z ciekawosci sie przejade, zobaczymy jak z czasem bedzie.
ps. mike, mozesz na wszystkie wiadomosci odpowiedziec w jednym poscie, prosciej, tylko kazdego trzeba z osobna cytowac. :)
Last edited by behem0th on 11 Apr 2005 20:58, edited 1 time in total.
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
ostatnie 2 miesiące spędziłem z ręką w gipsie z tzw. wyciągiem, został mi jeszcze miesiąc więc nie jeżdżęGiant Mike wrote:yorek wrote: Na pewno każdy, kto spedza wiecej czasu na rowerze niz na Forum sobie poradzi ;P
Michal

behe: sam jesteś świerk, to była dorodna jodła
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Tylko jodła ? Kolege na treningu samochód zgarnął - moze we wrześniu bedzie chodzilyorek wrote:ostatnie 2 miesiące spędziłem z ręką w gipsie z tzw. wyciągiem, został mi jeszcze miesiąc więc nie jeżdżęGiant Mike wrote:yorek wrote: Na pewno każdy, kto spedza wiecej czasu na rowerze niz na Forum sobie poradzi ;P
Michal
behe: sam jesteś świerk, to była dorodna jodła

Michal
przeczytalem arta z lini i... takie sobie wrazenia. dystans mozna by juz okreslic a nie pisac ze wyscig trwa okolo godziny... zobaczymy ;)
ps. a litwinienko w wywiadzie ma niewaskie teksty, ale ego chyba jeszcze wieksze od mojego huehue (jezeli to mozliwe ;)P
ps. a litwinienko w wywiadzie ma niewaskie teksty, ale ego chyba jeszcze wieksze od mojego huehue (jezeli to mozliwe ;)P
Podsumowując (za linia.com.pl):
Już za dwa tygodnie rusza I Otwocka Liga MTB – „Wydmy Południowego Mazowsza”, w której zawodnicy rywalizować będą o puchar starosty otwockiego. Od kwietnia do października, na terenie Otwocka, Wiązowny i Celestynowa rozegranych zostanie siedem zawodów, które wyłonią zwycięzców całej ligi. Patronat nad imprezą objęła „Linia Otwocka”.
Organizatorem ligi jest Klub Sportowy Wiąz, działający przy Szkole Podstawowej i Publicznym Gimnazjum w Wiązownie, a stoi za nim – jako pomysłodawca i główny animator wydarzenia – nauczyciel wychowania fizycznego z tej placówki, otwocczanin Piotr Rębkowski. Otwocka Liga MTB składać się będzie z siedmiu wyścigów podzielonych na dwie edycje – wiosenną i jesienną. Pierwsza z nich obejmie trzy wyścigi XC (xross country) i jeden maraton MTB (mountain bike), druga dwa wyścigi XC i jeden maraton MTB.
Terminy zawodów:
23.04 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
21.05 – Otwock, Meran – XC
04.06 – Otwock, Szlakami Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – maraton MTB
18.06 – Celestynów, Lasek – XC
17.09 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
01.10 – Otwock, Meran – XC
15.10 – Wiązowna, „Piaszczysta Perć” – maraton MTB
Jako że zawody są skierowane także do młodzieży, na okres letni, wakacyjny, przewidziano przerwę. Ponieważ jednym z celów imprezy – obok promocji walorów Powiatu Otwockiego i Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – jest jak najszersza popularyzacja kolarstwa, organizatorzy wyznaczyli aż dziesięć kategorii wiekowych, a w sześciu najstarszych uwzględniony jest dodatkowo podział na kobiety i mężczyzn:
Krasnoludki – dzieci do lat 7
Skrzaty – dzieci 8-9 lat
Żaki – dzieci 9-10 lat
Orliki – dzieci 11-12 lat
GK i GM – młodzież gimnazjalna do 15 lat
K1 i M1 – młodzież szkół średnich do 19 lat
K2 i M2 – 20-29 lat
K3 i M3 – 30-39 lat
K4 i M4 – 40-49 lat
K5 i M5 – 50 lat i starsi
Zawodników obowiązują opłaty startowe, które wykorzystane będą na koszty organizacyjne, ale najmłodsi do kategorii G włącznie, są z nich zwolnieni. Za wyścig XC jest to 10 zł, a za maraton MTB 30 zł od osoby. Opłaty będą pobierane każdorazowo w przeddzień zawodów w godzinach 16-19 i w dniu zawodów od godziny 8 do 10. Po tym czasie wzrastają dwukrotnie, więc warto być punktualnym! Każdy zawodnik otrzymuje w ramach opłat numer startowy, możliwość nie ograniczonego korzystania z bufetów na trasie wyścigu i po nim, ubezpieczenie NW i pamiątkowy dyplom.
Za każdy start zawodnik otrzymuje 20 punktów, a ponadto punkty za miejsca zajęte w poszczególnych wyścigach. W każdej kategorii wiekowej nagradzanych będzie pierwszych pięciu zawodników: 1 miejsce – 100 pkt.; 2 miejsce – 90 pkt.; 3 miejsce – 80 pkt.; 4 miejsce – 70 pkt.; 5 miejsce – 65 pkt. Pozostałe miejsca będą punktowane odpowiednio co jeden punkt mniej. Zwycięzcami kategorii zostają oczywiście zawodnicy, którzy zgromadzą punktów najwięcej. Nagrodami głównymi całej Ligi będą Puchary Starosty Powiatu Otwockiego oraz nagrody rzeczowe.
Już za dwa tygodnie rusza I Otwocka Liga MTB – „Wydmy Południowego Mazowsza”, w której zawodnicy rywalizować będą o puchar starosty otwockiego. Od kwietnia do października, na terenie Otwocka, Wiązowny i Celestynowa rozegranych zostanie siedem zawodów, które wyłonią zwycięzców całej ligi. Patronat nad imprezą objęła „Linia Otwocka”.
Organizatorem ligi jest Klub Sportowy Wiąz, działający przy Szkole Podstawowej i Publicznym Gimnazjum w Wiązownie, a stoi za nim – jako pomysłodawca i główny animator wydarzenia – nauczyciel wychowania fizycznego z tej placówki, otwocczanin Piotr Rębkowski. Otwocka Liga MTB składać się będzie z siedmiu wyścigów podzielonych na dwie edycje – wiosenną i jesienną. Pierwsza z nich obejmie trzy wyścigi XC (xross country) i jeden maraton MTB (mountain bike), druga dwa wyścigi XC i jeden maraton MTB.
Terminy zawodów:
23.04 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
21.05 – Otwock, Meran – XC
04.06 – Otwock, Szlakami Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – maraton MTB
18.06 – Celestynów, Lasek – XC
17.09 – Wiązowna, „Góra Sobotów” – XC
01.10 – Otwock, Meran – XC
15.10 – Wiązowna, „Piaszczysta Perć” – maraton MTB
Jako że zawody są skierowane także do młodzieży, na okres letni, wakacyjny, przewidziano przerwę. Ponieważ jednym z celów imprezy – obok promocji walorów Powiatu Otwockiego i Mazowieckiego Parku Krajobrazowego – jest jak najszersza popularyzacja kolarstwa, organizatorzy wyznaczyli aż dziesięć kategorii wiekowych, a w sześciu najstarszych uwzględniony jest dodatkowo podział na kobiety i mężczyzn:
Krasnoludki – dzieci do lat 7
Skrzaty – dzieci 8-9 lat
Żaki – dzieci 9-10 lat
Orliki – dzieci 11-12 lat
GK i GM – młodzież gimnazjalna do 15 lat
K1 i M1 – młodzież szkół średnich do 19 lat
K2 i M2 – 20-29 lat
K3 i M3 – 30-39 lat
K4 i M4 – 40-49 lat
K5 i M5 – 50 lat i starsi
Zawodników obowiązują opłaty startowe, które wykorzystane będą na koszty organizacyjne, ale najmłodsi do kategorii G włącznie, są z nich zwolnieni. Za wyścig XC jest to 10 zł, a za maraton MTB 30 zł od osoby. Opłaty będą pobierane każdorazowo w przeddzień zawodów w godzinach 16-19 i w dniu zawodów od godziny 8 do 10. Po tym czasie wzrastają dwukrotnie, więc warto być punktualnym! Każdy zawodnik otrzymuje w ramach opłat numer startowy, możliwość nie ograniczonego korzystania z bufetów na trasie wyścigu i po nim, ubezpieczenie NW i pamiątkowy dyplom.
Za każdy start zawodnik otrzymuje 20 punktów, a ponadto punkty za miejsca zajęte w poszczególnych wyścigach. W każdej kategorii wiekowej nagradzanych będzie pierwszych pięciu zawodników: 1 miejsce – 100 pkt.; 2 miejsce – 90 pkt.; 3 miejsce – 80 pkt.; 4 miejsce – 70 pkt.; 5 miejsce – 65 pkt. Pozostałe miejsca będą punktowane odpowiednio co jeden punkt mniej. Zwycięzcami kategorii zostają oczywiście zawodnicy, którzy zgromadzą punktów najwięcej. Nagrodami głównymi całej Ligi będą Puchary Starosty Powiatu Otwockiego oraz nagrody rzeczowe.
przepisales to? ;>
bo na stronie chyba jeszcze nie ma ;)
bo na stronie chyba jeszcze nie ma ;)
co oszukujesz, dopiero teraz zobaczylem ze to post skoczka.
Dziś w sklepie był Piotrek i przyniósł plakacik "donoszący" o zawodach w Wiązownie. W przyszłym tygodniu podrzuci ulotki. Kurcze, a może tak by się do Wiązowny wybrać?
Traska tam całkiem fajna. Pewnie zbyt długa nie jest, bo jak zwykle koło 2km może być ale za to bardzo urozmaicona i trzeba by się zdolnościami wykazać. Tym bardziej że Piotrek na pewno nie przepuści i parę kółeczek do zrobienia będzie... Hmm start i baza zawodów będzie na parkingu Karczmy Żywieckiej. Hehe super tam się browarki pije:D
Traska tam całkiem fajna. Pewnie zbyt długa nie jest, bo jak zwykle koło 2km może być ale za to bardzo urozmaicona i trzeba by się zdolnościami wykazać. Tym bardziej że Piotrek na pewno nie przepuści i parę kółeczek do zrobienia będzie... Hmm start i baza zawodów będzie na parkingu Karczmy Żywieckiej. Hehe super tam się browarki pije:D
To ja - ale 7 kilo grubszyMR wrote:Giant Mike - tak mi się wydaje, że mam Cię na focie jak jesteś ze 150 mertów od zakończenia maratonu podczas zeszłorocznych Łomianek. Zresztą sam zobacz:
FOTKA. To Ty ?

Ale dzięki za fotke - kolejna do koleksji !
Pozdrawiam,
Michał
takie pytanie, kto sie wybiera do tej wiazowny? nie chce mi sie samemu, pozatym nie wiem czy dojade, bo zaatakowala mnie kluska.
znaczy wciagnelem ja nosem i chyba zapalenia gardla od tego dostalem. albo od wiatru, bo piknie dmuchalo na polnocy. w kazdym razie rozkladam sie. :)
znaczy wciagnelem ja nosem i chyba zapalenia gardla od tego dostalem. albo od wiatru, bo piknie dmuchalo na polnocy. w kazdym razie rozkladam sie. :)
to tak jak ja,niestetybehem0th wrote:takie pytanie, kto sie wybiera do tej wiazowny? nie chce mi sie samemu, pozatym nie wiem czy dojade, bo zaatakowala mnie kluska.
znaczy wciagnelem ja nosem i chyba zapalenia gardla od tego dostalem. albo od wiatru, bo piknie dmuchalo na polnocy. w kazdym razie rozkladam sie.

pozdro
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
leoheart wrote:Przybywajcie przybywajcie. Zawsze to fajniej jak bedzie wiecej osob - szczegolnie, ze mnie nie bedziebehem0th wrote:
to tak jak ja,niestetymam nadzieję ze choroba sie nie rozwinie ale poniewaz wczoraj zrobiłem 30km a dziś planuje wypad do W-wy to nie wiem jak będzie w sobote,ale chętnie pojade,bądźmy w kontakcie
pozdro
Michał