Gwiazda Mazurska 2011

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

toska

Post by toska »

vigil wrote:teleportacja piatek 14:30 - arek+nasza trojka.wiec mocy transportowej niet.nastawiamy sie na kibicowanie i support jak w mlawie rok temu a nie na start. indywidualny trening kajak i grzyby;)
to oczekujemy z niecierpliwością na małą relacyjkę ;]
vigil
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by vigil »

Nie czuje sie w roli by opowiadac o zawodach i wynikach ale pytaja wiec cos sie postaram. Idea zawodow 3 dniowych jest bardzo fajna - dla startujacych wyzwanie by utrzymac forme przez 3 dni, dla towarzyszacych - mozliwosc odpoczynku w ciekawym rejonie i emocji okolostartowych. Okolica gdzie bylismy - mila - 20 m od kwatery (stare murowane domy dostosowane w miare do potrzeb turystycznych) jezioro, dostep do wody, plaza, miejsce na ognisko i mozliwosc grilowania - ok. sprzet wodny (rower, kajaki) archaiczny ale do uzycia przez zawzietych :) sama kwatera - jak na moje doswiadczenia np. harpaganowe - godna polecenia - w miare tanio, wystarczajaco czysto i rewelacyjna kuchnia gospodyni. okolica kwatery - spokojne jezioro Selmet Wielki (strefa ciszy), ogromny kompleks lesny na poludnie od Mrozow i bliskosc miasta z atrakcjami a bez tlumow kurortu. Te atrakcje to - bulwar 6km nad jeziorem Ełckim - na jego koncu fontanna na jeziorze i knajpa polecajaca ryby (ale nie wiem, nie jadlem), glowna ulica miasta z szeregiem sklepow sieciowych branzy odziezowo- obuwniczej - ceny W-wa - 50% (zakupione 4 pary butow i lampa na biurko :wink: ), w miescie wielkosci no...np Otwocka? znajduje sie dodatkowo 5 biedronek, Tesco, Lidl, Kaufland i cos tam pewnie jeszcze- aha, od kwatery to 4 km przez las. Jeśli chodzi o walory sportowe - na szose nielatwo - nawiezchnia drog srednia (ubytki, grube kamienie w asfalcie, asfalt wymieszany ze zwirem) - pozostaja drogi krajowe wiec tak sobie, rower MTB - pelna opcja...oprocz wzniesien, w okolicy Ełku z tym jest ciezko, ale drogi lesne, szutry - do woli. Co do kajakow - po jeziorze - do bolu. po rzekach - trudno - Lega - rzeka zwalkowa, Ełk - mocno zarosnieta ale splywalna. Kapielowo - cieple i plytkie w miare jezioro (max - 22 m) o duzej powierzchni wiec komfort nawet przy dluzszym plywaniu, zakwit glonow miejscami przeszkadza. Nie, jak ktos cos dopowie to fajnie . Aha, byli: Bożenka, Agnieszka, Justyna, Marysia, hak, vigil, Darecki, Grzesiek (Morsik), Arkadyj, carloz, dzidek czyli sztuk 11 :)
PS. zdjec innych nie mam. nauczylem sie na wyjezdzie jednego - nacisniecie najwiekszego przycisku w smartfonie nie oznacza zrobienia zdjecia. oznacza wyjscie z aplikacji :evil:
Attachments
wesole mordki.jpg
wesole mordki.jpg (133.83 KiB) Viewed 1724 times
atakujace abadki.jpg
atakujace abadki.jpg (50.16 KiB) Viewed 1724 times
Selmet Wlk.jpg
Selmet Wlk.jpg (39.49 KiB) Viewed 1724 times
Post Reply