Mazovia 2008
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
- Giant Mike
- Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Z informacji zasłyszanych w niedzielę - głównym sponsorem Mazovii będzie Kellys - co więcej - cały zespół Kellys Rabka cośtam będzie miał priorytet na Mazovię - klasyfikacja generalna i drużynowa. Nawet będę rezygnowali z wyjazdów w góry w pokrywających się terminach. Dla naszej drużynowi w Mazovii oznacza to problem, ale w górach może być trochę łatwiej.carloz bez loga wrote:Powinna niedługo ruszyć rezerwacja numerów na mazovie, może byśmy sobie zaklepali kilka kolejnych numerów? No chyba, że każdy woli sobie sam...
Poza tym, jeżeli podobają się Wam oklepane lokalizacje (Otwock, Piaseczno, Żyrardów) to radzę się w tym roku nimi dobrze nacieszyć
Do tego dochodzi jeszcze Puchar Polski w Maratonach - po dwie lokalizacjie z Mazovii, MTBMarathon i Skandii - nie wiem co z Grabkiem. Z Mazovii wejdzie Łódź i chyba Supraśl albo Nidzica.
to na tyle ploteczek.
Michał
Plannja Racing Team || GG#: 130876
- Arkadyj
No prosze a to ciekawe wiesci przynosisz. Czyli start jednego z Bieniaszy nie byl przypadkowy. W takiej sytuacji racje nie macie szans na podium w generalce druzynowej, chyba, ze innym druzyno zmieniom sie piorytety.
Cos wiecej wiesz o przyszlosci Mazovi? Ma sie stac ogolnopolskim cyklem? Juz od jakiegos czasu imprezy Zamany wychodza coraz bardziej poza Mazowsze wiec pewnie jest to nieuniknione. Mimo wszystko szkoda gdybysmy juz nie mieli scigac sie po naszych lasach.
Ale w tej sytuacji powinny zyskac lokalne imprezy. Szkoda ze Piotrek konczy z Liga, to moze byc dla niego szansa zeby troche bardziej zaistniec.
Cos wiecej wiesz o przyszlosci Mazovi? Ma sie stac ogolnopolskim cyklem? Juz od jakiegos czasu imprezy Zamany wychodza coraz bardziej poza Mazowsze wiec pewnie jest to nieuniknione. Mimo wszystko szkoda gdybysmy juz nie mieli scigac sie po naszych lasach.
Ale w tej sytuacji powinny zyskac lokalne imprezy. Szkoda ze Piotrek konczy z Liga, to moze byc dla niego szansa zeby troche bardziej zaistniec.
- Arkadyj
Chyba warto wspomniec, gdy w prasie internetowej pisza o ludziach z Otwocka. Tym razem padlo na Planje - opis teamu i kilku zawodnikow.
Michal to wy dawaliscie im materialy do artykuly czy sami to skomponowali??
Link: http://www.mtbnews.pl/content/view/88/1/
- Giant Mike
Opracowali na podstawie plików ode mnie. Są naszym patronem medialnym (obok Linii Otwockiej).Arkadyj wrote:Chyba warto wspomniec, gdy w prasie internetowej pisza o ludziach z Otwocka. Tym razem padlo na Planje - opis teamu i kilku zawodnikow.
Michał
- Giant Mike
dojazd 180dzidek wrote:gdzie wy tyle w otwocku znaleźliście?:)przewyższenie MEGA : około 620m
powrót 240
runda 250
Czyli nawet więcej wychodzi. Na giga to da jakieś 920m. Może do 1000 dobijemy A tak na prawdę to większość trasy jest płaska jak stół - przewyższenia robi się w kilku miejscach lub na powolnym wznoszeniu się drogi na długości kilku kilometrów.
Maksymalne jednorazowe przewyższenia to jakieś 30m (okolice Lasku), maksymalne nachylenie 14-16% (Wściekłe Górki)
Runda południowa będzie o kilka km dłuższa.
Michał
- Giant Mike
Na stronie Mazovii opublikowana została mapa i opis trasy.
Michał
Michał