OGR zdobywają wybrzeże!
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ
planuje
28.07.2007 (sobota) dzień I Świ-Dziwnów ok 60km
29.07. (niedziela) dzień II Dziw-Ustronie Morskie ok 80km
30.07 (poniedziałek) dzień III Ustr M-Jarosławiec ok 70km
31.07 (wtorek) dzień IV Jar-Łeba ok 80km
01.08 (środa) dzień V Łeba-Hel ok 105km
02.08 (czwartek)Hel-prom do Krynicy M(?)-Piaski-Gdańsk ok 85km
03-05.08 do ustalenia może Gdańsk,może Malbork,moze dom
ps.cos przegiąłem czy ktoś wie coś na temat połączenia HEL-Krynica?
28.07.2007 (sobota) dzień I Świ-Dziwnów ok 60km
29.07. (niedziela) dzień II Dziw-Ustronie Morskie ok 80km
30.07 (poniedziałek) dzień III Ustr M-Jarosławiec ok 70km
31.07 (wtorek) dzień IV Jar-Łeba ok 80km
01.08 (środa) dzień V Łeba-Hel ok 105km
02.08 (czwartek)Hel-prom do Krynicy M(?)-Piaski-Gdańsk ok 85km
03-05.08 do ustalenia może Gdańsk,może Malbork,moze dom
- Attachments
-
- plan graficzny.jpg (65.91 KiB) Viewed 5155 times
Jak wydzierżawisz sobie łódź rybacką, to może Ci sie uda. Nigdy nie słyszałem o tym, zeby na tej trasie pływało coś regularnie albo turystycznie. Sprawa jest prosta - w Krynicy przystań jest, ale zdaje się, że nie od strony moza, tylko Zalewu Wiślanego. Żeby tam wpłynąć, musiałbyś pokonać Ciesninę Piławską (Rosja).leoheart wrote:planuje
(...)
mój wyjazd jest prawie pewny ale...
chciałbym zaproponować spotkanie techniczne,być może na najbliższej Masie Otwockiej tj.7.07 a raczej na ognisku po niej, chociaż Klepek nie jest pewny,ewentualnie w jakimś zbliżonym terminie.
Wprawdzie wyprawa ma być radosna i spontaniczna ale...dobrze byłoby ustalić jakim sprzętem dysponujemy,kto co będzie dźwigał i przede wszystkim chciałbym osobiście usłyszeć kto jedzie
To apel do Bartka, który co prawda deklarował sie na forum i do Komarra którego uczestnictwo jest dla mnie na razie tajemnicze bo jest wymieniony ale ja nie widziałem żeby to potwierdził a ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę,taki to ze mnie niewierny Tomasz
co do sprzętu to myślę, że dla naszej zakładam 5 potrzebujemy:
1. 2-3 namioty
2. 2 palniki
3.2-4 małe kartusze gazu
4. 1-2 komplety naczyń do gotowania
5. apteczka
to wyposażenie wspólne, reszta według potrzeb indywidualnych
dobrze byłoby ustalić podczas tego spotkania jak sie żywimy,gdzie śpimy, jakie mamy tempo i generalnie jakie nastawienie
póki co ja deklaruje:
-namiot dwuosobowy
-palnik dziś zakupiłem
-1 kartusz
-mapy tych terenów 1/50 000 i 1/75 000
-kompas
-jedna 100cm linka Citadel do roweru ,wygląda porządnie i ciężka jak cholera ale ponoć można ją otworzyć ....hm sza!
w planie zakup kompletu garnków,
ps. a propos tempa to średnia 20km/h może być założeniem zbyt optymistycznym tym bardziej że w wstępnych rozmowach ze Spiderem zakładaliśmy jak najwięcej terenu,oczywiście przejezdnego dla rowerów z sakwami i podziwiania widoków a mniej przelotów po szosach, także duuuuzo plaży
jeśli to komuś nie odpowiada to wolałbym o tym wiedzieć wcześniej
chciałbym zaproponować spotkanie techniczne,być może na najbliższej Masie Otwockiej tj.7.07 a raczej na ognisku po niej, chociaż Klepek nie jest pewny,ewentualnie w jakimś zbliżonym terminie.
Wprawdzie wyprawa ma być radosna i spontaniczna ale...dobrze byłoby ustalić jakim sprzętem dysponujemy,kto co będzie dźwigał i przede wszystkim chciałbym osobiście usłyszeć kto jedzie
To apel do Bartka, który co prawda deklarował sie na forum i do Komarra którego uczestnictwo jest dla mnie na razie tajemnicze bo jest wymieniony ale ja nie widziałem żeby to potwierdził a ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę,taki to ze mnie niewierny Tomasz
co do sprzętu to myślę, że dla naszej zakładam 5 potrzebujemy:
1. 2-3 namioty
2. 2 palniki
3.2-4 małe kartusze gazu
4. 1-2 komplety naczyń do gotowania
5. apteczka
to wyposażenie wspólne, reszta według potrzeb indywidualnych
dobrze byłoby ustalić podczas tego spotkania jak sie żywimy,gdzie śpimy, jakie mamy tempo i generalnie jakie nastawienie
póki co ja deklaruje:
-namiot dwuosobowy
-palnik dziś zakupiłem
-1 kartusz
-mapy tych terenów 1/50 000 i 1/75 000
-kompas
-jedna 100cm linka Citadel do roweru ,wygląda porządnie i ciężka jak cholera ale ponoć można ją otworzyć ....hm sza!
w planie zakup kompletu garnków,
ps. a propos tempa to średnia 20km/h może być założeniem zbyt optymistycznym tym bardziej że w wstępnych rozmowach ze Spiderem zakładaliśmy jak najwięcej terenu,oczywiście przejezdnego dla rowerów z sakwami i podziwiania widoków a mniej przelotów po szosach, także duuuuzo plaży
jeśli to komuś nie odpowiada to wolałbym o tym wiedzieć wcześniej
nie chce tam sie byczyć tylko tamtędy sie poruszać,będzie piekna fotka gdy OGR będa jechały brzegiem morzadzidek wrote:też wolałbym leżeć na plaży niż się pocić :D
ps.wyjątek zrobię dla plaży w Dębkach,tam postój obowiązkowy i kąpiel w strojach organizacyjnych,po uprzednim zneutralizowaniu aparatu Spidera