a te 150g to duzo czy malo?powaznie pytam. Nie wiem bo kielbase jadam okazjonalnie. Z reszta 50osob na ognisko nie zostanie i kielbase mozna kupic tansza, widzialem w biedronce kielbe po 3,70/kg
ja kupuję zwyczajowo kiełbasę na cm, zakładam, że dla faceta 20 cm to min, najlepszy sklep w Otwocku to "tradycyjny" mięsny na Karczewskiej przy rondzie po drugiej stronie niż Adria, tylko trzeba powiedzieć pani że to taka na ognicho ma być, ja jeszcze proszę fakturkę na mięso dla wilka, i wszystko jasne
codo zerowego przepaku to...miejsce w samochodzie będzie także możemy coś kilku osobom schować (do wyczerpania miejsca) ale żadnej odpowiedzialności za zgubione i pomylone rzeczy brać na siebie nie będę - nie upilnuję czy ludzie tylko swoje plecaki biorą...chyba, że na szybko jakiś system wymyślę i wdrożę - jutro dam znać
yorek wrote:...chyba, że na szybko jakiś system wymyślę i wdrożę - jutro dam znać
Jest taki sposób. Podpatrzyłem na "Biegu Niepodległości". Rzeczy do depozytu przekazywane są w podpisanych i zawiązanych foliowych workach na śmieci. Nawet sprawnie zadziałało ale odpowiedzialności nie brali.
zrobię przypinki z numerami jak numer startowy - przypnie się to na zipa do plecaka i odbiór będzie na podstawie numeru startowego o! czyli oficjalnie będzie można zostawić rzeczy do przechowania w bazie.
Brawa dla organizatorow! Perfekcyjnie przygotowane biuro, numery startowe, depozyty. Super trasa na iscie harpaganowej w sensie dokladnosci mapie. Zegarmistrzowska precyzja jesli chodzi o dlugosc trasy optymalnej (98km u zwyciezcow).10-15% odchylek jesli chodzi o lokalizacje punktow to prawie nic (PK1 i moooze PK 8 - choc do tego ostatniego to bym sie az tak nie czepial). Wiele zalezalo od tego w jakim kierunku sie jechalo - dlugie przeloty asfaltem - Roschła -Puznówka-Osieck mogly byc robione z wiatrem lub pod wiatr a przejechanie 15km w tempie 35kmh lub 20kmh robi wiele... mnie i hakowi zrobilo wiele zaliczenie kapcia i wariant autorski dojazdu na PK2 przez Garwolin i podmokle laki od polnocy
Piekna baza, trasa, pogoda, organizacja, fajne ognisko. Dzieki wszystkim za uczestnictwo i organizatorowi - wzor na przyszlosc! Swoja droga czy jedyna zlosliwosc Yorka w postaci przeprawy przez rzeke Wilge w Cyganowce nie daje wam poczucia niedosytu ? Orientacyjnie trasa byla latwa wiec kazdy blad lub awaria i pozamiatane....