po południu i wiczorem w budce na otwockim lodowisku. ja zaryzykowałem i są ok. Z tego co wiem w Józefowie miała byc maszynka w połowie stycznia, ale czy jest? tego nie wiem.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
na lodowisku w falenicy w cenniku jest:ostrzenie lyzew 8 zl. niestety - maszyna jest, kamienia nima i nie wiadomo kiedy bedzie.a kto wie? urzad wie. Z tego co mi wiadomo to wynajem na sezon lodowiska to dla urzedu - a raczej gminy wawer albo i wyzszej instancji koszt 900 000 pln. no to na kamien nie starczylo...
vigil wrote:Z tego co mi wiadomo to wynajem na sezon lodowiska to dla urzedu - a raczej gminy wawer albo i wyzszej instancji koszt 900 000 pln. no to na kamien nie starczylo...
jakoś nie pojąłem kto od kogo wynajmuje?chyba cos przesadziłeś z tą kwotą,to prawie milion złotych
to cytat z informatora wawra z 16.01 str 2 , tekst : Lud dostał lód. nie mam skanera - jak masz to wpadnij po artykul. A pisza tam:"Postawienie obiektu kosztowało niespełna 900 tys. zł. Kolejne lodowisko przybedzie w naszej dzielnicy po wybudowaniu basenu w Aninie"....Rozumiem, ze lodowisko bedzie w niecce basenowej, zapewne braknie kasy na ogrzanie obiektu...
postawienie obiektu za 900 000 to rozumiem wynajęcie go za tę kwotę byłoby przegięciem
jako niedoszły milioner mogę jedynie odwiedzać park w Otwocku i płacić 2pln za wstęp,10pln za ostrzenie w Promenadzie było ciosem dla moich finansów
aaa...w tym wypadku "postawienie" oznacza postawienie i utrzymanie lodowiska w wiacie z pcw i utrzymanie kontenera z wypozyczalnia lyzew, 2 toi-toiami i serwisem wirtualnym - ale ZA JEDEN sezon czyli 14 stycznia-15 marca. Toto tyle kosztuje. i dobrze. ale ja tylko chcialem lyzwy naostrzyc bo tak napisali...
Swoją drogą to świetny pomysł z tym lodowiskiem. Jak się dowiedziałem o nim to aż uwierzyć nie mogłem.... myślałem że to jak zwykle coś zorganizowano w Józefowie... a tu proszę.
Już każdy się przyzwyczaił że basenu nigdy nie będzie i chyba nawet nie ma sensu go budować.
Ale tym razem respekt