Zawody były świetne. Takie tereny właśnie lubię.
Dębów szukałem chyba godzinę zanim się zorientowałem, że nie są nad samą Wilgą. Fajna była leśna droga od mniej więcej pkt 11 do asfaltu w Trzciance - cały czas i długo z górki.
Poza tym widziałem dudka (zaraz za Ostrym Borem), dwa lisy, sarnę, szczygły i inne drobiazgi.
aaa wiedzialem na czym lape polozyc! a album o parkach narodowych jest pancerny! zarówno on jak i manifest do wglądu. a co do skanow to... no właśnie lepiej moze komus przekaze (do zwrotu). walic na priva!
łał a kimże to jest mój rzecznik prasowy? dostaje zapytania o kontakt do sekretariatu więc chciałabym wiedzieć co odpisywać
Vigil proszę nie rozpowszechniac skanów, podczas wieeeelogodzinego czekania na uczestników zabawy znalazłam parę literówek
jak będę miała chwilę to wrzucę pdf i tabelkę w excelu z czasami i punktami, chciałabym też podłączyc zdjęcia bo z dokumentacji foto i przejrzenia odpowiedzi wynika, iż nie wszyscy mierzyli co trzeba .... ale to jedna z dwóch moich porażek
tak! lasy faktycznie fantastyczne, ściezka dydaktyczna w okolicach Huty Garwolińskiej też mi się podobała, będą też szlaki rowerowe w powiecie garwolińskim ale nie wiem czy to kogoś interesuje?
mnie interesuje dlaczego szlak pieszy żółty, którego oznaczenia odkryłam już bardzo dawno dawno w okolicach Lisich Jam, Rogalca i koło jednostki wojskowej koło Pilawy nie jest uwzględniany w nowych wydaniach map podobnie jak istniejący już szlak rowerowy, też chyba żółty???
w sobotę niestety nie było czasu na spacer po ścieżce w Hucie Garwolińskiej, ale jedno jest pewne, że zapoznanie z terenem zaliczone i większość da sobie radę bez znaczków
Szlak żółty pieszy w okolicy Pilawy był malowany prawdopodobnie na zlecenie nadleśnictwa Garwolin a znakowanie wykonywał Pan Kowalczyk PTTK-owiec (obecnie nie należy do pttk otwock ale wie o jego istnieniu). A też chętnie bym chciał wiedzieć dlaczego nowe szlaki piesze jak i rowerowe nie są zgłaszane do najbliższego pttk-u, prawdopodobnie nie ma takich przepisów które by nakazywały takie praktyki a pomijając przepisy jak zwykle brakuje dobrej woli. Szlak rowerowy żółty i zielony sa umieszczone na mapie Compassu. Szlak żółty pieszy może był zgłoszony do komisji znakarskiej pieszej ale to niewiele daje poza kolejną statystyką.
Podałem system cobyście wiedzieli jak to wygląda a też mogę powiedzieć, "co mnie to interesuje". A jesli znam okoliczne szlaki to tylko mogę obsmarować na odpowiedniej stronie ile każda mapa zawiera błędów a właściwie to też mogę powiedzieć a co mnie to interesuje - niech się Turysta martwi.
Tak na prawdę to niech wydawcy map sobie szukają informacji i wiarygodnych zródeł w końcu to oni zarabiają na tych mapach a nie pttk-owcy, proste prawda ?? To mnie ma zależeć ???
wszystkim powinno zależeć, lepiej korzystać z pomocy i zrobić coś dobrego
wracając do tematu na ftp wrzuciłam w pdf tekst i mapę bo nie mogę sobie z tym w inny sposób poradzić technicznie ...