WaypointRace 2008!

Wyjazdy planowane na najblizsze dni, zarowno te dalekie jak i bliskie.

Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel, BartekJ

karnaś
Mam zdecydowanie za duzo czasu...

Post by karnaś »

Tak 6.58 z Otwocka
pokrzewka
Bardzo zaaawansowany uzytkownik

Post by pokrzewka »

tort przygotowałam, obecnośc obowiązkowa :wink: świeczki zapalamy w Falenicy, poczekamy na Państwa Sz.
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
karnaś

Post by karnaś »

Brawo Sylwia i Patrycja (dla tych co nie byli to 2 i 3 miejsce w FUN)
Vigil 4 miejsce w PRO.
Świetnie mi sie jechało, ale parę razy sie pogubiliśmy. Jestem w trakcie jedzenia obfitej kolacji :)
Last edited by karnaś on 31 May 2008 18:24, edited 1 time in total.
behem0th
Ojciec Dyktator

Post by behem0th »

podziekowania dla organizatorow, swietna organizacja. :)
chmiel
Moherator

Post by chmiel »

No organizacja nie zgorsza a te fikuśne długopisy to już w ogóle... ;)
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
vigil

Post by vigil »

pomijajac drobne wpadki (mam nadzieje Magdo, ze wylosowane przez nas fanty dotra do otwocka :) ) typu wpuszczenie naprawde malych dzieci w ruch uliczny( ktory jak widzielismy jest tam bardzo nasilony) impreza super. Trasa i nawigacja latwa ale jak na mozliwosci rolniczo industrialnego terenu ciekawa. A dla organizatorow wielkie brawa! Cala oprawa internetowa, zgloszenia, wydawanie pakietow startowych, lokalizacja punktow, odbior na mecie i sympatyczne wydawanie osobiste certyfikatow - wszystko super. A ile to pracy musialo byc by znalezc sponsorow, zorganizowac sluzby miejskie do zabezpieczenia chocby przejazdu honorowego. Jeszcze raz brawa. Jest z kogo brac przyklad ot co!
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Tak, organizacja pierwsza klasa, co to najwazniejszego w imprezie tego typu czyli zgodnosc rozmieszczenia pkt z tym co zostalo zaznaczone na mapie wzorowe. Reszta zalezala juz tylko od nas. Troche szkoda, ze nie udalo sie wyciagnac Vigila na 3 miejsce, byc moze gdyby nie klopoty z zoladkiem.... Domar pogubil mape i pozniej karte przez co stracil okolo 30 min, ale nie poddal sie i przyjechal na superowym 20 miejscu.
Wszyscy ktorzy ukonczyli mieli zadowolone miny, wszyscy chyba bawili sie niezle. Jak dla mnie byly to super zawody.
No i oczywiscie rekordowa frekwencja OGRow - bylo nas chyba 16 osob. Nigdy wczesniej tak wiele osob nie pojechalo na zawody - dzieki temu tym bardziej atmosfera byla swietna.

Z mojej strony: po zdobyciu czwartego punktu jechalem juz sam. Ciesze sie ze mniej wiecej bez wiekszych problemow udalo mi sie odnalezc wszystkie pozostale. Zawsze wczesniej w imprezach tego typu jechalem z kims i jakos bylo tak, ze w pewnym momencie wylaczalo mi sie myslenie i tępo jechalem za kims.

Dzieki wszystkim za super towarzystwo. I nie pozwolcie dlugo nam czekac na zdjecia :-)

Aaaaa, zapomnialem dodac. Dziewczyny pokazaly nam jak trzeba jezdzic - gratulacje dla was :-)
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Ja dziękuję Chłopakom, dobrze się z Wami jechało, wprawdzie mam świadomość, że swojego zmysłu orientacji dzięki Wam nie użyłam dziś ani razu, ale myślę, że to z korzyścią dla nas wszystkich ;)

Wprawdzie słoneczko mi dzisiaj troszkę chyba zaszkodziło, ale już lepiej się czuję. Podobało mi się, i chociaż na podium już się nie zmieściłam w swojej kategorii, to czwarte miejsce wśród kobitek w Pro też mnie cieszy. Sama się muszę dopieścić, bo mnie przyćmiły te nasze Medalistki ;)
Żartuję oczywiście, gratulacje Dziewczyny!!! :)

I dzięki wszystkim za doborowe towarzystwo, świetnie, że było nas tak dużo. I jeszcze jedno - nie oszukujmy się, wyglądamy super! :)
"Te oveczky ne bekają."
Domar

Post by Domar »

Super spędzony dzień :) Przede wszystkim atmosfera - kupa ogrów, wszyscy w jak najlepszych nastrojach :) W pociągu tort i szampanik, jednym słowem cud miód i orzeszki. Poza tym organizacja - oprócz lekkiego kociokwiku z nagrodami bez najmniejszego zarzutu. Na trasie przez pierwsze parę punktów trzymałem kółko chłopaków (vigilowi i arkademu), potem jeszcze trochę vigila pozwalniałem, a potem sam zacząłem nawigować, co nawet wychodziło. Niestety, jak arkadyj napisał zgubiona mapa (dzięki cycu za swoją!) i karta (pół godziny w plecy) zrobiły swoje. Będzie co poprawiać następnym razem :)

Na mecie bardzo mnie podbudował fakt, że cała grupa czekała na ostatnich tuż przy mecie (zauważyliście, że tylko ogry czekały?) i dopiero potem oddaliła się w celach konsumpcji ;) Nieprzeceniona w tym zasługa pokrzewki Ogólnie po pewnych pesymistycznych sygnałach widać, że OGRy przeżywają renesans, ogromnie się z tego cieszę!

Jednym słowem - dzięki wszystkim i do następnego razu! Przypominam, że 21.06 jest pokrzewkiada :)

PS. Pilnujcie map i manifestów/kart :!: :wink:
I co tu napisać? Nie wiem :/
pokrzewka

Post by pokrzewka »

to wypada przygotować jakiś przemarsz przez pokrzywy :D ja niestety dostałam chyba udaru, nie wiem tylko czy słonecznego czy z powodu klasyfikacji :wink: fajną miałam drużynę, szczgólne podziękowania dla Cyca i Patrycji :D
pierwszy raz byłam na zawodach i myślałam, ze to bardziej zabawa a nie wyścig ale rozumiem, ze emocje i rywalizacja ....
bardzo fajny pomysł z trzema kategoriami bo dzięki temu więcej osób mogło brać udział w zabawie, organizacyjnie super :D
może i wolno jeżdżę ale za to dokładnie
Cycu
Postojebca
Postojebca

Post by Cycu »

pokrzewka wrote:pierwszy raz byłam na zawodach i myślałam, ze to bardziej zabawa a nie wyścig ale rozumiem, ze emocje i rywalizacja ....
No nie przesadzajmy :) Jechałaś przecież z uśmiechem na ustach i bez większego grymasu zmęczenia (Pati z resztą też - tylko jak to ona mówiła: potrzebowała czasu na rozpędzenie).
Najważniejsze że osięgneliśmy cel i daliśmy sobie radę.

Gratuluję wszystkim. Bardzo fajna zabawa.
Magda P-ków

Post by Magda P-ków »

Witam!

Bardzo się cieszę, że impreza się podobała! Zapraszamy częściej (na alleycaty również :))

Z tymi dziećmi to racja.. Chociaż i tak staraliśmy się wybierać jak najmniej "ruchliwy" start. A trasy ulicami chyba się nie dało zbytnio zmienić :/

Jakie jeszcze wpadki? Proszę, napiszcie - w przyszłym roku postaramy się je wyeliminować :)
popeye

Post by popeye »

impreza bardzo fajna, dobrze zorganizowana.

tereny do rowerowania macie całkiem fajne. Trzeba się tam pokręcic turystycznie.

gratulacje dla medalistek i podziękowania dla wszystkich.

PS
jaki był cel trawersowania tymi uliczkami? przecież jadąc przy torach byśmy byli godzinę wcześniej w domu, nie mówiąc o tym, że pociągiem z czekaniem na niego też.
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
vigil

Post by vigil »

ad PS cel byl:
1.krajoznawczy
2. zdrowotny - po calym dniu na powietrzu szkoda wdychac spaliny przez godzine
3. wizytacja sosen
zreszta czas wynikal z rekreacyjnego tempa. ja unikam grochowskiej jak moge, ze przypomne przygode carloza. jak nie jade walem to jade wlasnie tak, obserwuje domki, ogrodki a nie dywaguje jak delikatnie wyprzedzi mnie autobus. zreszta czy to co robilismy na swiatlach miedzy samochodami jest ok? ale to inny temat. Jeszcze raz dzieki wam OGRY za tak liczny udzial - fajnie byc w takiej grupie!
Magda P-ków

Post by Magda P-ków »

i jeszcze chciałam serdecznie pogratulować Wam wszystkim ukończenia wyścigu na dobrych pozycjach.
Szczególne gratulacje należą się dwóm Waszym reprezentantkom w kategorii Fan za zajęcie 2 miejsc na podium :)
Arkadyj

Post by Arkadyj »

Foto. Marta & Edi
Attachments
Rodzinka w komplecie :-)
Rodzinka w komplecie :-)
DSC_8669.jpg (202.56 KiB) Viewed 8269 times
Dziewczyny na pudle
Dziewczyny na pudle
DSC_8695.jpg (103.33 KiB) Viewed 8269 times
matildae
Frywolna Subtelnie
Frywolna Subtelnie

Post by matildae »

Arkadyj wrote:Foto. Marta & Edi
Sprostowanie: foto Edi i Pati :)
"Te oveczky ne bekają."
carloz

Post by carloz »

Wooo, ale tam ogniście było, prawie wszyscy w barwach, nawet Sylwia :shock: , ale fajnie popatrzyć na tylu naszych :brawo:

Vigil, Ty to wycinak jesteś :D

fajna impreza była, szkoda że nie mogłem....

PS. Leo, jak koło? dało rade?
MTB + /\/\/\/\/\ = :D
leoheart
Miły Gość

Post by leoheart »

carloz wrote:Wooo, ale tam ogniście było, prawie wszyscy w barwach, nawet Sylwia :shock: , ale fajnie popatrzyć na tylu naszych :brawo:
PS. Leo, jak koło? dało rade?
rzeczywiście grupa wyglądała imponująco,trudno jej nie zauważyć :)
przypominam że mamy zrobić sobie wspólne zdjęcie
ps. a Ty Chmielu chyba sie nie deklarowałaś na koszulkę :P
dzięki Carloz umożliwiłeś mi start i świetną zabawę,miałem poważne obawy gdy zmierzając do jednego z punktów wypadłem z lasu i przeciąłem kilkaset metrów łąko-kretowiska po samych dołach ale spoko :P
jeszcze raz dziękuje
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Image
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator

Post by Creeping Death »

Imprezka jak najbardziej udana.. Wyniki naszych kobitek oczywiście na wysokiej klasy specjalistycznym poziomie jak zawsze - GRATULUJE PO RAZ ENTY..
Ja osobiście dzięki jeszcze raz za wspólną jazdę Behe, Edi, Marta..
Nawigacja jak zawsze bez zarzutu - sam bym lepiej nie pojechał :)
No i oczywiście wszystko to znów sprawiło że byliśmy oczywiście na pierwszym miejscu :)
Nie ważne którzy przyjechaliśmy :D
Pozdrawiam
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Post Reply