Prezydent a sprawa...
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
Prezydent a sprawa...
Witam. Może wiecie ze źródeł zbliżonych do Kompani Braci jaki jest pogląd ,,Boczka" na sprawy poruszane na Forum (drogi, transport zbiorowy, szlaki, rowery w mieście, wspólny bilet, mosty). Zostało 10 dni na decyzję.
Re: Prezydent a sprawa...
Nie wiem i sie nie dowiemscyz wrote:Witam. Może wiecie ze źródeł zbliżonych do Kompani Braci jaki jest pogląd ,,Boczka" na sprawy poruszane na Forum (drogi, transport zbiorowy, szlaki, rowery w mieście, wspólny bilet, mosty). Zostało 10 dni na decyzję.
Ustepujacy prezydent 4 lata temu tez miał w programie cos o sciezkach rowerowych. Pozniej tlumaczyl sie, ze chodzilo mu o sciezki lesne, juz wyjezdzone przez welocypedy.
W jednym byl szczery - przez najblizsze milion lat nie ma szans na sciezke w Otwocku, bo teraz sa inne priorytety (kanalizacja).
I mysle, ze co by nie powiedzieli o sciezkach kandydaci K.B i Z.S. to raczej nie zobaczysz kilometra sciezki przez nastepne 4 lata.
Jedyne, co ma szanse sie ruszyc, to sprawa drog. Beda musieli z nimi cos zrobic, bo ich po prostu ludzie na latarniach powywieszaja. Przy wiekszosci kaczej w powiecie i w radzie maista oraz zakladając, ze Boczek wygra prezydenta a Brodowskiego zrobia starosta, to moze cos w tej sprawie drgnie. Łatwy jest tez do osiagniecia wspolny bilet, pod warunkiem, ze zabiora z budzetu kasę np. ze szkol i przeznacza ja na dofinansowanie do biletu aglomeracyjnego. Most na Wisle to raczej sprawa kalibru wojewódzkiego albo krajowego i tu nie widze zadnych szans. Most powstanie, kiedy wpuszcza tu autobahn (gdzies w okolicy Falenicy). Most na Świdrze to już jak najbardziej w zasięgu Otwocka, pod warunkiem że zdobedzie na niego kasę i w Józefowie nie beda sie buntowac. Ludzie z otoczenia burmistrza Kruszewskiego nie chca raczej mostu łaczacego ul. Swierczewskiego w Otwocku i Sikorskiego w Józefowie.
Na coś się czasem przydaje to GG - gen. Langer do kpt. Klossa.
A ja odniosłem wrażenie (z wypowiedzi prasowych Kruszewskiego), że Józefów bardziej potrzebuje tego mostu na Świdrze. Chodzi o to, że jak ciąg ulicy Kołątaja jest zablokowany (np. przez wypadek) to karetki muszą dymać do nadwiślanki lub do Mlądza.
Most na Wiśle to wiadomo.... W Konstancinie pomieszkuje wpływowa czarno-czerwona nomenklatura i raczej nie pozwoli sobie na ,,ruskie tiry".
Most na Wiśle to wiadomo.... W Konstancinie pomieszkuje wpływowa czarno-czerwona nomenklatura i raczej nie pozwoli sobie na ,,ruskie tiry".
a co Szanowna Mama mówiła o jego kontrkandydacie?Jacq wrote:No mnie mama przed chwila poinformowala,
ze ksiadz za ambony w kosciele wprost powiedzial ze Boczarski jest jego kandydatem :/
Na 100% dla mnie skreślony :/
skreślony...to znaczy zaakceptowany?
hm..ja tez nie lubię życzliwych podszeptów (o ile mozna to nazwać szeptem)ale staram sie zwykle wyrobić własna opinie.
w tym celu próbowałem sie dzis skontaktować z K.Boczarskim ale w tym gorącym czasie nie odbiera telefonów od takiego szaraczka jak ja
postaram sie go dopasc na koszu i poznac jego "rowerowe pomysły" na przyszła kadencję.
może sam sie wypowie na forum?
ps.nienawidzę polityki i nie lubie polityków,sam nie wiem co mnie skłoniło do aktywności
Tak, sam mac kwacz Jarosław.
Spider, chyba cos nieuwaznie słuchałes ogłoszeń parafialnych. U pallotynów głosili dobra nowinę, że o godz. 17:00 i prosili, zeby przybyć wczesniej "ze względu na procedury bezpieczeństwa".
Domar świadkiem. On na pewno dobrze słuchał, bo jako jeden z dwóch osób usiadł podczas procesji z darami, a to znaczy, że wgryzł się w kazanie.
(Ten drugi, który usiadł, to ja )
Spider, chyba cos nieuwaznie słuchałes ogłoszeń parafialnych. U pallotynów głosili dobra nowinę, że o godz. 17:00 i prosili, zeby przybyć wczesniej "ze względu na procedury bezpieczeństwa".
Domar świadkiem. On na pewno dobrze słuchał, bo jako jeden z dwóch osób usiadł podczas procesji z darami, a to znaczy, że wgryzł się w kazanie.
(Ten drugi, który usiadł, to ja )
Na pewno pomidorów? Może lepiej jajekmusze przygotować troche ...pomidorów
PS. Chiste, to Ty za mną siedziałeś? Bo ktoś tam usiadł, ale ja nieasertywny się okazałem, potem chciałem wstać
PPS. Nie tylko u Pallotynów, na Kresach była moja mama i mówiła, że tam też ta nowina została przekazana.
I co tu napisać? Nie wiem :/
Wiesz, jak poseł DVD zaprasza, to nie ma bubu...
We wszystkich parafiach trabia.
I dlatego Krzysztof Boczarski wygra te wybory.
P.S.
17:00 to pora typowo otwocka. Niedawno o tej porze zamykali tu wszystkie sklepy. Tak w sam raz po fajrancie.
We wszystkich parafiach trabia.
I dlatego Krzysztof Boczarski wygra te wybory.
P.S.
17:00 to pora typowo otwocka. Niedawno o tej porze zamykali tu wszystkie sklepy. Tak w sam raz po fajrancie.
Last edited by Pantofel on 20 Nov 2006 20:30, edited 1 time in total.
Premier właśnie wyjechał ze stolycy do Łotwocka
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "
http://picasaweb.google.pl/darekab/
wlasnie, co do wypadkow, to chwile przed przyjazdem kurdupla, na skrzyzowaniu matejki/karczewska, na samiusim srodku stal rozbity samochod, na parkingu czekal sobie drugi.
a z ranca pomiedzy pogorzela a stara wsia widzialem innego wcisnietego w drzewo.
widac jakies negatywne fluidy caly dzien sie unosily... ;)
a z ranca pomiedzy pogorzela a stara wsia widzialem innego wcisnietego w drzewo.
widac jakies negatywne fluidy caly dzien sie unosily... ;)
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930