POTRZEBNA KREW - akcja trwa!!
Moderators: Creeping Death, Edi, chmiel
POTRZEBNA KREW - akcja trwa!!
SLUCHAJCIE, KTO ZDROWY I MOZE ODDAĆ KREW!!
Potrzebna grupa 0 Rh+ szczegolnie, a ogolnie KAŻDA!!!!!
Młoda dziewczyna, 23 lata, chora na raka - siostra męża znajomej mojej.
NIE TRZEBA DALEKO JECHAC!
Krew mozna oddac w tę sobotę, 22 pazdziernika w siedzibie "CARITASU"
przy kościele pw. Matki Boskiej Czestochowskiej, w Józefowie, ul.3-go Maja.
Tak się dobrze sklada, ze wlasnie robią akcję "krwiobiorczą".
TRZEBA POWIEDZIEĆ, ŻE TO DLA:
Joanny Kużdowicz,
Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1 Akademii Medycznej
w Poznaniu pod wezw. Przemienienia Pańskiego
Na miejscu, w Caritasie trzeba poprosic o zaświadczenie, że ta krew pójdzie właśnie dla niej.
- należy miec ukończone 18 lat oczywiście
- zabrać ze sobą dowód osobisty [jak ktoś ma, to książeczkę honorowego krwiodawcy]
- dzien przed nie należy się alkoholizować
- trzeba być zdrowym, nie flikać, nie kaszleć, etc.
- rano w sobotę zjeść lekkie sniadanie
- wypić dużo płynu, typu woda - NIE KAWA, NIE COLA!!
- nie jarać przed oddawaniem samym [od razu "po" też nie polecam]
- być może wszystko to wiecie, ale dla pewnosci piszę.
Jesli cos mi sie jeszcze przypomni, to dopiszę.
Osobiscie niestey nie bede, bo jestesm chora
SPORTOWCY, LICZE NA WAS!!
Potrzebna grupa 0 Rh+ szczegolnie, a ogolnie KAŻDA!!!!!
Młoda dziewczyna, 23 lata, chora na raka - siostra męża znajomej mojej.
NIE TRZEBA DALEKO JECHAC!
Krew mozna oddac w tę sobotę, 22 pazdziernika w siedzibie "CARITASU"
przy kościele pw. Matki Boskiej Czestochowskiej, w Józefowie, ul.3-go Maja.
Tak się dobrze sklada, ze wlasnie robią akcję "krwiobiorczą".
TRZEBA POWIEDZIEĆ, ŻE TO DLA:
Joanny Kużdowicz,
Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 1 Akademii Medycznej
w Poznaniu pod wezw. Przemienienia Pańskiego
Na miejscu, w Caritasie trzeba poprosic o zaświadczenie, że ta krew pójdzie właśnie dla niej.
- należy miec ukończone 18 lat oczywiście
- zabrać ze sobą dowód osobisty [jak ktoś ma, to książeczkę honorowego krwiodawcy]
- dzien przed nie należy się alkoholizować
- trzeba być zdrowym, nie flikać, nie kaszleć, etc.
- rano w sobotę zjeść lekkie sniadanie
- wypić dużo płynu, typu woda - NIE KAWA, NIE COLA!!
- nie jarać przed oddawaniem samym [od razu "po" też nie polecam]
- być może wszystko to wiecie, ale dla pewnosci piszę.
Jesli cos mi sie jeszcze przypomni, to dopiszę.
Osobiscie niestey nie bede, bo jestesm chora
SPORTOWCY, LICZE NA WAS!!
Last edited by strz. on 24 Oct 2005 20:03, edited 2 times in total.
Koło Przyjaciół OGR - KPO "Śprychy"
SUPER SUPER! Zbierajcie sie! Godzin jeszcze dokladnych nie mialam jak ustalic, bo pozno bylam w domu, ale jak sie o tej 10 zbierzecie, to bedzie OK mysle.
A i w ogole, to okazalo sie, ze bede musiala przejąć od was te zaswiadczenia chyba. Jakbyscie sie zebrali wiekszą brygadą, to byscie mogli mi po wszystkim dac znac (502.835.132 <-- nr nie sluzy do wysylania glupich smsow), ja bym podskoczyla do was i wziela je. Inaczej tego sobie nie wyobrazam, chyab, ze macie jakis pomysl inny - bo ja nie dosc, ze znow mi w oskrzelach rzęzi, to jeszc mam remont w chacie
A i w ogole, to okazalo sie, ze bede musiala przejąć od was te zaswiadczenia chyba. Jakbyscie sie zebrali wiekszą brygadą, to byscie mogli mi po wszystkim dac znac (502.835.132 <-- nr nie sluzy do wysylania glupich smsow), ja bym podskoczyla do was i wziela je. Inaczej tego sobie nie wyobrazam, chyab, ze macie jakis pomysl inny - bo ja nie dosc, ze znow mi w oskrzelach rzęzi, to jeszc mam remont w chacie
No trudno, chlopaku, innym razem - krew potrzebna jest zawsze!! Wyzdrowiejesz, to oddasz gdzie indziej - nie zmarnuje sie
Ja nie zbieram zadnych "zapisow" ani nic, tylko pliz dajcie mi znac TUTAJ, CZY KTOKOLWIEK ma zamiar, a potem w sobote telefonicznie, zebym te papierki wziela od Was. Dzięx!
Ja nie zbieram zadnych "zapisow" ani nic, tylko pliz dajcie mi znac TUTAJ, CZY KTOKOLWIEK ma zamiar, a potem w sobote telefonicznie, zebym te papierki wziela od Was. Dzięx!
Oczywiscie z tym piwem to zartowalem....leoheart wrote:to jest pomysł dla którego mógłbym znów wsiąść na rowerSpider wrote:Jak sie wybierasz to daj znac....zawsze razniej potem na piwo
P.S
(ja mam 0rh+)
proponuję zbiórka o 10.00 w parq,ewntualna korekta po doniesieniach Strz
ps.mam Brh+
Jak mozna to wczesniej....nawet na 8.00 prawdopodobnie bede pracowal wiec oddalbym krew przed praca...dla tego ta 8.00....
Personal best 200km
ja tyz nie wiem jaka mam grupe krwi, jakos nie ma okazji zeby sprawdzic:)
w sobote jest maraton, i pewnie nie dam rady, a tak w ogole to zawsze mdleje jak krew mi biora:) strach pomyslec co by sie ze mna dzialo, jakby mi tyle krwi upuscili:))
a powiedzcie mi jeszcze. przed pobraniem robi sie jakies badania chyba nie? co by sprawdzic czy sie przypadkiem jakiegos syfa nie ma:)
dlugo trwaja takie badania???
w sobote jest maraton, i pewnie nie dam rady, a tak w ogole to zawsze mdleje jak krew mi biora:) strach pomyslec co by sie ze mna dzialo, jakby mi tyle krwi upuscili:))
a powiedzcie mi jeszcze. przed pobraniem robi sie jakies badania chyba nie? co by sprawdzic czy sie przypadkiem jakiegos syfa nie ma:)
dlugo trwaja takie badania???
Kurcze, zapomnialam, ze w sobote mam szkole na 8
wiec akcja z zaswiadczeniami wyglada tak, ze ja w sobote ich nie przejmę od Was..
Nie wiem, moze jakos w neidziele na przekazanie "towaru"sie gdzies w pol drogi umowimy, bo ja nie meiszkam w poblizu tego kosciola, zeby ew. wrzucic mi do skrzynki na listy czy cos. A nie chce mi sie tlumaczyc, gdzie mieszkam
Chyba, ze ktos zmotryzowany wpadl by do mnie do domu w sobote i faktycznie do skrzynki wrzucil... nie wiem nie mam pomyslu, jak to zrobic...
--> goksa: "w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie wykonano u ciebie akupunktury, tatuażu, przekłucia uszu lub innych części ciała" - z www.krewniacy.pl
wiec akcja z zaswiadczeniami wyglada tak, ze ja w sobote ich nie przejmę od Was..
Nie wiem, moze jakos w neidziele na przekazanie "towaru"sie gdzies w pol drogi umowimy, bo ja nie meiszkam w poblizu tego kosciola, zeby ew. wrzucic mi do skrzynki na listy czy cos. A nie chce mi sie tlumaczyc, gdzie mieszkam
Chyba, ze ktos zmotryzowany wpadl by do mnie do domu w sobote i faktycznie do skrzynki wrzucil... nie wiem nie mam pomyslu, jak to zrobic...
--> goksa: "w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie wykonano u ciebie akupunktury, tatuażu, przekłucia uszu lub innych części ciała" - z www.krewniacy.pl
Nie wiem ilu was tam sie wybiera, ale niech jeden zgarnie te papiórki w kieszeń - behe, a ty potem do Wiazownej z Leo nie jedziesz? :] To bys podjechal do Jozka po niego i byście zahaczyli łukiem o mnie z tymi swistkami [cały pic polega na tym, ze Ty wiesz, gdzie ja mieszkam]- co to dla was nadrobioc ze 3 kilosy