Forum OTWOCKI PORTAL ROWEROWY Strona Główna OTWOCKI PORTAL ROWEROWY
Forum otwock.org.pl
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   StatystykiStatystyki   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 OTWOCKI PORTAL ROWEROWY - Strona Główna 

Licznik
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OTWOCKI PORTAL ROWEROWY Strona Główna -> Srubkowanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
behem0th
Ojciec Dyktator


Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 5310
Skąd: Ze wsi

PostWysłany: 18 Wrz 2005 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no juz napisalem ze mozna kupic w sklepie.
_________________
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Domar
Bardzo zaaawansowany uzytkownik


Dołączył: 13 Lis 2004
Posty: 1934
Skąd: Otwock

PostWysłany: 18 Wrz 2005 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to się nazywa brak zdefiniowanej dziedziny pytania ;P
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Pluto
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony


Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: Otwock/Brzezinka

PostWysłany: 01 Paź 2005 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie musze kupic licznik i sie zastanawiam jaki.... Widze ze polecacie Sigmy i CatEye.... wiec wybor padnie na jeden z nich...Tylko jeszcze nie wiem ktory.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
behem0th
Ojciec Dyktator


Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 5310
Skąd: Ze wsi

PostWysłany: 01 Paź 2005 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rzuc moneta i problem z glowy. ;)
_________________
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
spider
Szaleniec z aparatem


Dołączył: 02 Maj 2005
Posty: 2518
Skąd: Otwock

PostWysłany: 01 Paź 2005 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie rzucaj...bo mozesz zgubic Smile
A powaznie...to idz do sklepu wez w wlape licznik...
kup ten co Ci sie bedzie najbardziej podobal....i tyle

_________________
Personal best 200km
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Pluto
Nowy I Zielony
Nowy I Zielony


Dołączył: 01 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: Otwock/Brzezinka

PostWysłany: 01 Paź 2005 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Glownie to mi zalezy na tym aby mial funkcje : V-max , V-srednia , Dystans Calkowity , Dzieny, V-chwilowa (chyba tak tak to sie nazywa poprawnie Very Happy ) W sumie to kazdy licznik ma te funkcje. No i moze miec zegarek.
Ale NAJWAZNIEJSZA rzecza jest to ze, MUSI BYC WODOODPORNY I MROZOODPORNY (przynajmniej do -5C) Exclamation Poprzedni licznik jak jechalem przy temperaturze 8 stopni przestal mi dzialac.... Sad

_________________
Moj system nie rozpoznaje polskich znakow.....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
popeye
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...


Dołączył: 27 Lip 2004
Posty: 1391
Skąd: ja jestem?

PostWysłany: 02 Paź 2005 05:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam Sigme BC 1200. Jest bardzo szczelna.

Rok temu pojechałem do babci na wieś i rower z licznikiem stał na podwórku - lało ze 3h. Mokro było nawet między kierą a podstawką.Dzała.

Jednak przytrafiła mi sie awaria, nie licznika tylko okablowania. Cholera go wzięła i zacząłpokazywać szalone wskazania. Wymiana okablowania za 20 zeta " u Arka" rozwiązała problem.

Jestem zadowolony.

P.S.
Sigma BC 300 z `94 hula bez problemu do dziś , teraz w "bobo"

_________________
Dbajmy by drzewa rosły jak najdłużej, bo kiedyś zrobią z nich dla Nas trumny

"Cichy potok - budzi się, Orzeł straż swą zaczyna
Taka cisza - taniec barw, Nad uśpioną doliną "

http://picasaweb.google.pl/darekab/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
behem0th
Ojciec Dyktator


Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 5310
Skąd: Ze wsi

PostWysłany: 02 Paź 2005 09:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kazdy licznik zaleje, kwestia czasu. zarowno sigmy jak i CatEye.
_________________
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator


Dołączył: 04 Lip 2005
Posty: 1286
Skąd: ja to znam?!

PostWysłany: 04 Lis 2005 14:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kupiłem ostatnio licznik Sigma 401.. Czy on zawsze musi być włączony?? Czy tylko wyjęcie bateri go "gasi"???
_________________
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
behem0th
Ojciec Dyktator


Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 5310
Skąd: Ze wsi

PostWysłany: 04 Lis 2005 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wstydzisz sie? :)))

bakteria tak czy siak trzyma pare lat.

_________________
Niezly sen...: http://www.a-trip.com/tracks/view/63930
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Yahoo Messenger
Creeping Death
NApierdalator
NApierdalator


Dołączył: 04 Lip 2005
Posty: 1286
Skąd: ja to znam?!

PostWysłany: 04 Lis 2005 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To to ma aż tak mały pobór prądu???
No nie wiedziałem - przyznaje się...
Embarassed Embarassed Embarassed

_________________
POWERADE- Jebne czy wstane??

Honda Shadow VT500C - moja śliczna!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Łojej
Postojebca zawodowy
Postojebca zawodowy


Dołączył: 24 Wrz 2005
Posty: 230
Skąd: ensowany...

PostWysłany: 07 Lis 2005 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bateria trzyma ok. 3 - 4 lat. Pobór prądu jest praktycznie niemierzalny. Sprawdzałem właśnie na tej sigmie (401), ale miałem z nią taki problem, że zostawiłem rower na słońcu (ok. 8godz) i przestały wyświetlać się niektóre segmenty...
_________________
Kryptorurek robaczny tramplowany poprzecznie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
leoheart
Miły Gość


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 3027
Skąd: Otwock

PostWysłany: 01 Lip 2008 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i zmieniłem na bezprzewodowy,moja wysłużona choć niezawodna sigma 1600 ustąpiła miejsca sigmie 1606+dts
założenie wymagało konsultacji z Vigilem i Arkadyjem, sorry za późny telefon, bo oczywiście nie chciała chodzić Razz
została mi jakaś blaszka która nie wiem do czego służy i od razu pękła gumka do mocowania sensora,dziś całą droge musiałem uważać żeby go nie zgubić,byłoby ok gdyby nie to że zaczął pokazywać jakieś dziwactwa tj prędkość raz 10km/h raz 27 km/h przy tym samym tempie.wygląda na to ze niezwykle istotne znaczenie ma odległość sensora od magnesu,to było przyczyną że wczoraj na sucho mi nie działała,jeśli choc minimalnie sie zwiększy to od razu wszystko głupieje,prawie wszystko bo czujnik kadencji póki co działa bez zarzutu
ps.chyba będę żałował Confused trzymam starą sigmę w rezerwie Smile

_________________
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
chmiel
Moherator


Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 1289

PostWysłany: 01 Lip 2008 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wszyscy przecież wiedzą, bezprzewodowe są do dupy ;)
_________________
...bo gdzie się ten kosmos kończy ?! Bo stół się, kurna, kończy tu !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yorek
Wrak czlowieka


Dołączył: 25 Lut 2004
Posty: 3796
Skąd: skątowni

PostWysłany: 01 Lip 2008 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale są dżezi
_________________
yorek - człowiek z wielkim...marzeniem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
leoheart
Miły Gość


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 3027
Skąd: Otwock

PostWysłany: 01 Lip 2008 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i ten miał zaletę że było o 100pln tańszy od ceny katalogowej,nie mogłem nie skorzystać Razz
_________________
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
klepek
Buszujacy w forum
Buszujacy w forum


Dołączył: 06 Sie 2005
Posty: 470
Skąd: Otwock

PostWysłany: 02 Lip 2008 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uważaj bo mój reaguje na wilgotność powietrza i porę dnia Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Arkadyj
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...


Dołączył: 21 Lut 2004
Posty: 1279
Skąd: cloud number nine

PostWysłany: 03 Lip 2008 05:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leo - licznik nawet fajny, kilka razy mnie zawiodl - raz gdy w Austrii podjezdzajac wjechalismy w chmure. Widocznie zawilgotnial i przestal dzialac. Po chwili, na zjezdzie juz cale szczescie ozyl Smile Drugi raz podczas maratonu ze spora iloscia blota, ale byc moze w tym wypadku bloto zakleilo czujnik. W kazdym badz razie sprawdzaj uwage na stan baterii. Gdy zacznie sie dziwnie zachowywac bedzie to znaczylo, ze musisz juz ja wymienic.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
leoheart
Miły Gość


Dołączył: 09 Sty 2005
Posty: 3027
Skąd: Otwock

PostWysłany: 05 Lip 2008 03:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

klepek napisał:
uważaj bo mój reaguje na wilgotność powietrza i porę dnia Very Happy


na razie działa a wczoraj przeżył 3krotne tonięcie Very Happy

_________________
soldier of love
www.republika.pl/leoheart

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
karnaś
Mam zdecydowanie za duzo czasu...
Mam zdecydowanie za duzo czasu...


Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 1202
Skąd: mam wiedziec.

PostWysłany: 05 Lip 2008 10:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taki jak ma chyba Leo ale limited edyszon
http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=71201&pid=4516&did=124&wlid=1&skid=1&l=pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OTWOCKI PORTAL ROWEROWY Strona Główna -> Srubkowanie Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group